Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

3 redenen waarom een speelhuisje het duurzaamste speeltoestel is

Het is de droom van ieder kind, een eigen speelhuisje in de tuin. Speelhuisjes komen er in verschillende soorten. Denk hierbij aan een huisje met een schommel, glijbaan of zandbak. Naast het gemak dat het in elk tuin past, heeft een speelhuisje grote voordelen voor het kind. Hier lees je 3 redenen waarom een speelhuisje het duurzaamste en leukste speeltoestel is.

Goed voor de ontwikkeling van het kind

Een eigen speelparadijs is iets waar ieder kind van droomt. Echter is een groot deel hiervan aan de fantasie van het kind. In een speelhuisje heeft een kind hier alle ruimte voor. Kinderen ervaren vrijheid en zelfstandigheid. Een speelhuisje is een plek waar ze zich terug kunnen trekken. Doordat ze zich veilig voelen, zullen ze er veel tijd in doorbrengen. Dit heeft meerdere voordelen op de ontwikkeling van het kind. Deze betreffen de gezondheid, onafhankelijkheid, coördinatie en zelfs de slaapkwaliteit van een kind. Waar het spelen wel niet goed voor is.

Een boost aan eigenwaarde in een eigen wereld

Zoals al werd toegelicht, dient een speelhuisje als een plek waar een kind zich terug kan trekken. Als gevolg kan het kind op zijn of haar gemak doen wat hij of zij wil. Dit gevoel van kunnen doen wat ze willen geeft een boost aan de eigenwaarde van het kind. Het is namelijk voor kinderen zelfs een toevluchtsoord. Alles is mogelijk met een creatieve verbeelding.

Leuk voor jongens en meisjes

Door ouders wordt een speelhuisje vaak gezien als iets voor meisjes. Vaak bootsen kinderen een huiselijk leven hierin na. Hiernaar is het huisje ook vaak ingericht door de ouders. Het kind kan bezoek ontvangen en een gezin spelen met vrienden en/of knuffels. Een eigen keuken is vaak ook aanwezig. Echter vinden niet alle jongens dit idee leuk. Een ander ontwerp van het speelhuisje verandert dit meestal al grotendeels. Voor jongens kan het een gebouw zijn waar veel mogelijk is. Een voorbeeld is een speelhuisje met het thema circus of heelal. De architectuur en inrichting kan het verschil maken voor het kind. Dit geeft de fantasie een zetje.

De aanschaf

Er zijn dus drie redenen gegeven waarom een speelhuisje het leukste speeltoestel is voor in uw tuin. Allereest heeft het een positieve impact op de algemene ontwikkeling van het kind. Een eigen plek geeft tevens een boost aan eigenwaarde. Tot slot is een speelhuisje geschikt voor zowel jongens als meisjes. Wanneer jullie als ouders het perfect model hebben gevonden, kan je deze eenvoudig bestellen. Vervolgens wordt deze gewoon thuis bezorgd.