Duurzaam Vandaag
Image default
Onderwijs

Laudius opleidingen beoordelingen via Besteopleidingen.nl

Thuis studeren is een fenomeen dat steeds populairder wordt in Nederland. Laudius opleidingen is een gerenomeerd instituut. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je een fulltime studie doen, een parttime studie naast het werk of een leuke cursus waarmee je een basis kunt leggen voor een nieuwe creatieve hobby.

Voordelen thuisstudie

Laudius zorgt voor een positieve manier om jezelf te ontwikkelen. Leren doe je in je eigen tijd: op een vrije dag, in de vroege ochtend, of in de avond. Waar jij je het beste bij voelt. Een voordeel is daarom flexibiliteit. Laudius biedt het lesmateriaal zowel op papier als digitaal aan. Zo kun je zelf kiezen waar jij de voorkeur aan geeft. Via een losbladig systeem of het leren vanaf een laptop of e-reader. Op deze manier ben je niet gebonden aan een klaslokaal en kun je bijvoorbeeld ook tijdens het reizen of op vakantie studeren. Klanten geven in de recensies aan dat ze dit erg waarderen.

Er is keuze uit 300 thuisstudies in de meest uiteenlopende gebieden. Zo zijn er meer dan 80 verschillende taalcursussen, die ook weer onder te verdelen zijn in verschillende categorieën: cursussen voor beginners, gevorderden, business of technische doeleinden. Verder zijn er ook cursussen om de kennis over hobby’s aan te vullen. Voorbeelden zijn fotografie, modern breien en creatief schrijven.

Tevens is het mogelijk van je hobby je beroep te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door beroepsgerichte studies en ondersteuning bij het opstarten van je eigen onderneming. Ten slotte kun je middels een thuisstudie ook een Hbo-opleiding doen, of voorbereid worden op de staatsexamens voor VMBO/HAVO/VWO.

Heeft Laudius een erkend diploma?

Naast de vereiste discipline, is de vraag of een thuisstudie of diploma van Laudius opleidingen erkend is, de meest voorkomende reden dat men huiverig is een thuisstudie te volgen. Bij Laudius zijn er meerdere mogelijkheden om een cursus af te sluiten met een erkend diploma of getuigschrift.

Ten eerste werkt het bedrijf Laudius samen met een groot aantal gerenommeerde exameninstanties, zoals de Associatie voor Praktijkexamens, NEMAS, NIMA, SVMNIVO, NIBE-SVV, CBR (CCV), Stibex, CITO en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De diploma’s zijn daarom erkend en je beroepsmatige kansen zullen hiermee sterk toenemen. Daarnaast kun je voor veel cursussen een Open-Boek-Examen voor het Officiële Instituuts-Diploma afleggen. Het examen wordt thuisgestuurd, waarna je het in je eigen omgeving kunt afleggen. Een methode die steeds vaker wordt toegepast. Als je slaagt voor dit examen, ontvang je een Officiële Instituuts-Diploma. Tenslotte kun je – zonder een examen te hoeven doen – voor €28,50 een Getuigschrift aanvragen. Dit is een bewijs dat je de cursus hebt gevolgd en met een voldoende hebt afgerond.

Laudius Reviews – Voordelen

Er zijn veel recensies geschreven over Laudius. Op Besteopleidingen vind je de beste ervaringen. Waarvan de meeste erg positief zijn. Met meer dan 600 reviews op Besteopleidingen.nl scoren ze ‘uitstekend.’ Uit ervaringen van klanten blijkt dat de cursussen inhoudelijk in orde zijn. Verder komt uit de ervaringen naar voren dat het contact met de docenten erg goed is en de cursus praktijkgericht is.  

Reviews – Nadelen

Een minpunt dat uit de ervaringen naar voren komt, zijn de spelfouten in de cursussen. De inhoud, die up-to-date is, maakt dit echter weer goed. Al met al blijkt uit de recensies dat 97% van de klanten dit bedrijft aanbeveelt.

Youtube filmpje:

http://youtu.be/fVTkzdzbSTo

http://www.besteopleidingen.nl/laudius-ervaringen