Duurzaam Vandaag
Image default
Onderwijs

Dansen als kunst

Tekenen, en handwerk over het algemeen wordt vaak gezien als ‘kunst’. Maar kunst is veel meer dan dat, het komt veel vaker voor in je dagelijks leven dan je denkt. Daarnaast is het bij tekenen vaak dat alleen de mensen die er talent voor hebben het leuk vinden, zonde. Want tekenen is daadwerkelijk iets wat je kan leren en waar je beter in kan worden. Het gaat vooral om oefenen, oefenen en nog is oefenen. Bij dansen is dat eigenlijk hetzelfde. Je bent geboren met ritmegevoel of niet, en inderdaad sommige mensen kunnen beter dansen dan andere, maar ook dat is te leren. Zo zijn er niet voor niks dans workshops en dansscholen die iedereen verwelkomen.

Workshops in het algemeen

Workshops bijwonen is de ideale manier om nieuwe skills te ontwikkelen, en vooral ook jezelf te ontwikkelen. Door een workshop bij te wonen van iets wat je nog niet zo goed kan, of bij iets wat misschien wel volledig onbekend terrein is voor je leer je veel. Zo leer je niet alleen het onderwerp van de workshops, maar ook het hele leer proces en nieuwe mensen. Je verbreidt zo je sociale contacten en je verbreedt je interessegebied. Een win win situatie dus. Veel mensen zien workshops als een tijdverspilling, ze hebben het al te druk met werk en met school. Workshops is iets, net zoals school, je moet het willen, je ervoor inzetten en er gewoon volledig voor gaan. Een groot voordeel aan workshops is dat het maar een korte periode duurt. Vaak duurt het maar een paar maanden of zelfs weken. En wie wilt er niet op maximale snelheid groeien in een paar maanden en weken.

Dans workshops

Dansen is een vorm van kunst wat je met je lichaam doet, je beweegt op de muziek op je eigen manier. Het is een hele onschuldige en mooie manier van kunst. Iedereen houdt namelijk van een andere soort dansstijl of muziekstijl. Aan de ene kant is dat lastig, je kan namelijk niet iedereen net zoveel van de dans die je doet laten houden als je zelf doet. Dat betekent echter niet dat het een slecht iets is. Dans workshops zorgen ervoor dat jij meer zelfvertrouwen krijgt in de bewegingen die je maakt met je lichaam.

https://www.kleinkunstig.nl