Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Elektra aanleggen in de tuin

Wil je elektra aanleggen in je tuin hebben? Je kunt een elektricien vragen om het te mogen doen. Het is veel en zwaar werk om het aan te leggen. Je moet veel werk doen om het aan te sluiten in de tuin. Wat je eerst moet doen is alle tegels weghalen op de plek waar je licht wilt hebben. Je moet dan een best diepe gat graven van zo een 2 meter diep. Haal alle rare dingen uit de grond, zoals takken, stenen en nog meer scherpe objecten. Je moet dan de kabels in de grond doen en het gat dicht graven. De elektriciens die moeten dan nog de kabels in de groepenkast doen en een stopcontact aansluiten en dat was het.

Heb je geen elektriciteit meer in de tuin? Hoe kan dat

Heb jij je kabels aangelegd in je tuin maar werkt het niet meer na een paar maanden? Hoe zou dat kunnen komen? De groepenkast werkt nog goed en alles wat je ziet is normaal. Je hebt meerdere mensen laten kijken en alles ziet er ook goed uit volgens hun. De kabels kunnen beschadigd zijn die in de grond liggen. Het kan komen door iets scherps of door wortels van een plant. De wortels van planten kunnen heel sterk zijn en waarschijnlijk is de kabel kapot gegaan door dus de wortels.

Kapotte kabels? Wat moet ik doen

Heb je kapotte kabels in de tuin? Wat je kan doen is een elektricien bellen die je kunt helpen. De vakmannen halen de kabel uit de grond en plaatsen ze een nieuwe voor je als je dat natuurlijk wel wilt. Elektra in de tuin kan best fragiel zijn, omdat er veel dingen zijn die de draden kapot kan maken als je niet goed en veilig de kabels hebt geplaatst