Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Aantrekkelijke teksten voor mijn website, hoe schrijf ik die?

Een website is in eerste instantie bedoeld voor de bezoekers van die site. Eigenaren van een website die denken dat zoekmachines de belangrijkste bezoekers zijn slaan de plank een beetje mis. Want een zoekmachine zal geen bestelling bij je plaatsen of een offerte aanvragen. Daar heb je toch echt menselijke bezoekers voor nodig. Daarom is het zaak om een gulden middenweg te vinden tussen goed gevonden worden door de zoekmachines en een aantrekkelijke website voor bezoekers.

Wanneer is een tekst aantrekkelijk?

Webteksten zijn aantrekkelijk als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet een tekst zijn opgebouwd uit meerdere alinea’s met tussenkopjes. Zo kan een bezoeker scannen welke informatie hij wel en welke hij niet wil lezen. Een tekst zonder tussenkopjes is een aaneenschakeling van woorden en niet aantrekkelijk om te lezen. Ook ellenlange verhandelingen die niets inhoudelijks  toevoegen kun je beter achterwege laten. Wees kort en bondig en vertel wat de lezer wil weten. Bladvulling is niet zinvol en zonde van de tijd die je erin investeert.

Zorg voor foutloze teksten

De  grootste ergernis van veel mensen is dat ze teksten op een website tegenkomen die vol met taalfouten staan. Dit zegt iets over het niveau van de website. Zorg er dus voor dat je teksten foutloos zijn. Doe de spellingcontrole met je tekstverwerker en laat de teksten nalezen door iemand anders. De ervaring leert namelijk dat je gemakkelijk over je eigen fouten heen leest. Pas als de teksten goed zijn en prettig leesbaar zijn ze geschikt om op je website te plaatsen.

Webteksten schrijven uitbesteden

Als je het lastig vindt om zelf teksten te schrijven kun je hiervoor een tekstbureau inschakelen. Hier werken ervaren tekstschrijvers die weten hoe ze goede SEO teksten moeten schrijven. Deze teksten zijn ook goed leesbaar voor bezoekers van je website. Je kunt zelf aangeven hoe lang de teksten moeten worden. Ook kun je aangeven dat je opsommingen in je teksten wilt zodat ze prettiger leesbaar zijn. Zorg voor een duidelijke briefing vooraf, dan weet de tekstschrijver wat de bedoeling is en zijn de teksten vaak in één keer goed. Als je het lastig vindt om zelf teksten te schrijven voor je website dan kun je hiervoor een beroep doen op een professionele tekstschrijver

https://www.textmakelaar.nl/