Duurzaam Vandaag
Image default
Auto

Kleine bedrijven kunnen ook leasen

Weinig werknemers binnen je bedrijf, maar toch de wens om lease auto’s aan te schaffen? Het is zeker mogelijk, want er zijn auto’s die verhoudingsgewijs niet duur zijn en ideaal zijn als lease auto. Het is belangrijk om een zuinige auto aan te schaffen, waarmee je werknemers goed voor de dag kunnen komen bij hun afspraak. Geen oude auto met deuken erin bijvoorbeeld. Toch kom je dan bij een kleiner exemplaar uit en is privégebruik iets ingewikkelder. Veel dealers bieden daarom een speciale service aan die kan voorkomen dat je met drie onderbroeken op vakantie moet naar Duitsland vanwege een te kleine auto.

Switch van auto op vakantie

Je gaat vier weken op vakantie, maar die kleine lease auto gaat niet lukken met het gezin. Je kunt bij de dealer een switch aanvragen, waarbij je dus – binnen je lease contract – tijdelijk in een andere auto kunt rijden. Dat is vooral wanneer je werknemer in zijn privé tijd ook veel gebruik maakt van de auto. Het hele gezin kan op deze manier toch mee op vakantie en de auto is nog steeds de lease auto. Weliswaar een ander exemplaar, maar je eigen auto komt na de vakantie weer terug. Ideaal voor bedrijven die graag hun werknemers een lease auto aanbieden, maar geen grote auto willen aanschaffen.

Geen weggegooid geld

Een grote auto als lease auto is misschien aan te raden als je veel materiaal hebt mee te nemen, maar om op je kantoor te komen of bij klanten thuis te komen is het niet nodig om een busje te hebben. Een kleine compacte auto is dan veel praktischer. En voor die paar weken vakantie hoef je geen grotere auto aan te schaffen, want wat doe je de rest van het jaar met die ruimte? Dat is zonde van het geld. Met de speciale ‘switch’ service van auto’s gooi je dus geen geld weg.

http://www.leaseautocentrale.nl