Duurzaam Vandaag
Image default
Auto

De voordelen van leasen

Vaak hoor je dat een bedrijfswagen leasen vooral voor de werkgever voordelig is. Met de veranderde bijtellingspercentages waarbij enkel volledig elektrische auto’s onder de categorie van 4% vallen, zou een bedrijfswagen leasen duurder worden voor de werknemer. Toch zijn er daarnaast nog voldoende voordelen verbonden aan een auto van de zaak voor beide partijen. 

Ook voor privégebruik

Een auto voor het dagelijkse leven kopen is niet altijd een evidentie. Al snel moet je ervoor gaan lenen en zit je met allerlei papierwerk zoals verzekeringen. Al die paperassen heb je niet als je een bedrijfswagen leaset. De leasemaatschappij regelt dan alles voor je en alle kosten qua verzekeringen, onderhoud en verkeersbelasting zitten ook in het pakket. Slechts in enkele gevallen sta je zelf in voor de tankbeurten, maar veel werknemers gaan de baan op met een tankkaart op zak. Nog een voordeel is het statussymbool die je met een bedrijfswagen verwerft. Misschien is deze reden wat oppervlakkig, maar iemand met een auto van de zaak wordt nu eenmaal gezien als iemand met een degelijke functie.

Bedrijfswagen leasen met reclame op wielen

Nog even terug naar het voordeel voor de werkgever, want voor zijn onderneming is een auto van de zaak leasen altijd voordelig. Hij of zij hoeft maar in kleine mate extra kosten te maken om zijn of haar personeel een aanzienlijke opslag te geven in natura. Zo blijven de personeelskosten beperkt en de werkgever kan de leasekosten ook fiscaal in mindering brengen. Daarnaast kan de werkgever de bedrijfswagens nog gebruiken als soort van rijdende reclames. Denk maar aan het logo van de onderneming op de achterruit of een slogan op de zijdeuren. Je ziet ze genoeg rondrijden en of je het nu wilt of niet, je houdt de naam van het bedrijf steevast in gedachten. Zo goedkoop kan publiciteit zijn.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl