Duurzaam Vandaag
Image default
Auto

De voordelen en de nadelen van een auto leasen

Leasen is tegenwoordig heel populair als het om een nieuwe auto gaat. Steeds meer mensen kiezen voor private lease in plaats van een nieuwe auto te kopen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je de auto niet bij het afleveren hoeft af te rekenen en je zit ook niet vast aan een dure lening omdat je niet genoeg geld op je spaarrekening had om de auto te kunnen betalen. Jet weet ook van tevoren waar je aan toe bent als het om de kosten gaat, want gedurende de hele looptijd van het leasecontract betaal je maandelijks hetzelfde bedrag voor de auto. Dat is voor veel mensen aantrekkelijk en daarom een reden om voor lease te kiezen.

Wanneer kun je het beter niet doen?

Als je financiële positie niet zo stabiel is kun je beter geen langdurig leasecontract aangaan, want je zit er wel voor de hele looptijd aan vast. Tussentijds een leasecontract opzeggen omdat de kosten per maand bij nader inzien toch te hoog blijken te zijn is financieel gezien niet erg aantrekkelijk. Je betaalt een forse boete die kan oplopen tot wel 100% van het nog resterende bedrag tot het einde van het contract. En als je voor dat bedrag dan alsnog een persoonlijke lening moet gaan afsluiten ben je fors duurder uit.

Maar leasen heeft ook voordelen

Als je het overeengekomen leasebedrag zonder problemen kunt betalen en je wilt en Volkswagen Caddy leasen, dan profiteer je van veel voordelen. Je betaalt maandelijks hetzelfde bedrag, je weet dus waar je aan toe bent. Geen onverwachte kosten voor onderhoudsbeurten en reparaties want die zitten bij de leaseprijs inbegrepen. Het enige wat je nog moet betalen is een tankbeurt. En de bekeuring als je te hard rijdt, maar dat heb je uiteraard zelf in de hand.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen