Duurzaam Vandaag
Image default
Architectuur

Welke soorten dubbel glas bestaan er?

Wanneer je een nieuw glas wilt plaatsen in je woning is het belangrijk om te weten welke opties je allemaal hebt. En wanneer je een goede glaszetter Ouderkerk aan den IJssel zoekt, vind je het antwoord op al je vragen. Echte experts op dit gebied weten als geen ander welk glas het beste is. In veel gevallen wordt er gekozen voor dubbel glas. 

 

Kies je voor meer comfort? Dan kies je voor dubbel glas. Dubbel glas is beter dan enkel glas. Hier verlies je veel warmte, zit je vaak met tocht en beslagen ramen. Bij dubbel glas komen deze problemen niet of nauwelijks voor. Het is beter geïsoleerd en daardoor heb je minder stookkosten.

 

Deze soorten dubbel glas zijn er

Hoewel dubbel glas waarschijnlijk klinkt als één soort glas, zijn er diverse soorten dubbel glas. Zo kan dubbel glas per glas variëren in isolatiewaarde. HR en Triple glas zijn soorten dubbel glas die aan de binnenzijde een extra coating hebben die warmte weerkaatst. De werking is hierdoor groter dan normaal dubbel glas, die ook al isolerend werkt. De spouw van gewoon dubbel glas is daarnaast gevuld met lucht. Bij HR en Triple dubbel glas is de spouw gevuld met edelgassen: ook dit isoleert beter dan lucht. 

 

Wil je een zeer goede isolatie? Dan kun je dus kiezen voor HR of Triple dubbel glas. Een goede glaszetter Ouderkerk aan den IJssel kan je alles vertellen over de soorten dubbel glas en wat voor jouw woning de beste keuze is. Hoe beter het glas geïsoleerd is, hoe duurder. Maar je bent dan wel verzekerd van een goede investering waar je jaren van kunt genieten. De waarde van je woning stijgt hierdoor ook. Het is dus zeker aan te raden om hierover na te denken wanneer je nieuw glas wilt laten plaatsen. 

 

Dit zijn je andere opties

Je hebt meer mogelijkheden met dubbel glas. Wanneer je bijvoorbeeld een oud huis hebt of veel last van geluid of zonlicht, dan heb je andere mogelijkheden die nog sterker zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor voorzetramen die zelfs gemaakt kunnen worden van driedubbel glas. Zonwerend glas is ook een optie waarvoor je kunt kiezen. Je kunt voor al je vragen en adviezen terecht bij je specialist in Ouderkerk aan den IJssel. Zo weet je niet alleen zeker dat je de goede keuze maakt, maar kun je hier ook nog eens jarenlang van genieten. Dubbel glas, isolerend glas of zonwerend glas? Laat je hierover informeren door een glashandel!