Duurzaam Vandaag
Image default
Architectuur

2 aanbevelingen bij het bouwen van een energiezuinig huis

Er zijn twee manieren om een ​​energiezuinig huis te creëren: voer energie-upgrades uit voor uw huis en apparaten, of bouw er zelf een.

Of u nu uw huis upgradet of een nieuw huis bouwt, de onderstaande aanbevelingen helpen u bij het creëren van uw groene droomhuis.

1. Controleer de materialen die uw bouwer gebruikt

Iedereen heeft het over het gebruik van milieuvriendelijke materialen in nieuwe constructies, maar hoe weet u dat dit is wat uw bouwer gebruikt? Neem het woord van uw bouwer niet zomaar op. Vraag ze om een ​​lijst met materialen die ze gaan gebruiken bij huis bouwen. Onderzoek vervolgens die materialen om erachter te komen of ze echt milieuvriendelijk zijn.

Sommige milieuvriendelijke materialen zijn bijvoorbeeld beter dan andere omdat ze materialen hergebruiken die anders op stortplaatsen terecht zouden kunnen komen. Dergelijke materialen zijn onder meer gerecyclede kurkpanelen en vloeren, krantenhout, schorsbeplating en gerecycled staal. Er zijn ook milieuvriendelijke betonalternatieven zoals strobalen, grasbeton, bamboe en hennepbeton.

Bespreek, voordat u een aannemer inhuurt, uw milieuvriendelijke voorkeuren met hem en kijk welke bouwmaterialen hij zal gebruiken. Als ze niet met milieuvriendelijke materialen willen werken, zoek dan een aannemer die dat wel is. Naarmate meer consumenten duurzame bouwopties eisen, kunnen we een overeenkomstige groei verwachten van het aantal bouwers dat er gebruik van maakt.

2. Wees bereid te betalen voor energie-efficiëntie

Terwijl de meeste mensen energiezuinig bouwen om geld te besparen, doen sommige mensen dit strikt om hun impact op het milieu te verminderen. Er is geen goede of foute reden om een ​​energiezuinig huis te bouwen, maar wees duidelijk in hoeverre u bereid bent te gaan om geld te besparen en uw impact op het milieu te verminderen.

U hoeft geen modern comfort op te offeren om geld te besparen en de energie-efficiëntie te verhogen. Hoewel een waterverwarmingssysteem op zonne-energie – of een zonne-energiesysteem voor thuis – u vooraf meer kost, zal het zichzelf na verloop van tijd terugbetalen. Groen gaan is een investering die tijd kost om volwassen te worden. Wees bereid om het geld uit te geven dat nodig is om een ​​comfortabel, groen huis te bouwen.