Duurzaam Vandaag
Image default
Architectuur

5 manieren om een sleutel te verwijderen die vastzit in het contact

Heeft u haast en zitten uw autosleutels vast in het contact? Dat moet stresserend zijn. U kan de sleutels daar niet laten want dan kan iemand uw auto stelen. Als dit nog eens gebeurt, maak u dan geen zorgen. Hier zijn enkele dingen die u kan doen volgens ervaren slotenmakers om een geknelde sleutel te verwijderen:

Controleer de positie van de sleutel

Mensen draaien de sleutel vaak te ver in de “off-positie” waardoor de sleutel gekneld geraakt. Voor u iets doet moet u controleren of sleutel goed in de “off-positie” staat. Denk er steeds aan dat als u de radio kan aanzetten dat dan de sleutel in de verkeerde positie zit. Als u een automatische versnellingsbak heeft, zorg dan dat de sleutel in de “park-positie” staat.

Schud met het stuur

Als de sleutel in de juiste positie staat en de auto in de “park-positie” staat, schud dan met het stuur terwijl u aan de sleutel trekt. Doet dit voorzichtig zodat u het contact niet beschadigt.

Krik de auto op

Door de auto op te krikken steunt het gewicht van de auto niet meer op de voorwielen. Het geeft het stuur ook meer ruimte om te bewegen. Schud met het stuur terwijl de auto nog opgekrikt is en probeer de sleutel uit het contact te trekken.

Gebruik een haarspeld

Als u bovenstaande opties geprobeerd hebt en geen enkele werkt, gebruik dan een haarspeld om het dopje te verwijderen dat de toegang naar het contact verstopt.

Gebruik ijs

Hierdoor gaat de sleutel krimpen. Vul een boterhamzakje half met ijs. Plet de grote stukken ijs. Wrijf de zak langs de kop van de sleutel en wacht 15 minuten. Probeer nadien de sleutel eruit te schudden.

Besluit

Dit zijn enkele manieren om een sleutel te verwijderen die vastzit in het contact. Als u alle opties geprobeerd hebt en de sleutel nog steeds vastzit, zoek dan hulp bij een professional. Gelukkig zijn er overal slotenmakers. Zoek een professional in uw regio om snel geholpen te worden.

Locksecure is een vakkundige 24/7 service slotenmakersbedrijf in Den Haag. Mocht u ooit in een noodgeval terecht komen, neem dan zeker contact op met Locksecure!

http://www.locksecure.nl