Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Wil je ook duurzamer leven? Lees hier wat je allemaal kan doen!

De laatste tijd komt het steeds meer dichterbij. Er is een zeer negatieve trend te zien in de verandering van het klimaat. Van natuurrampen, overstromingen tot aan de opwarming van de aarde die de ijskappen laten smelten. Het is tien over twaalf en we moeten er met zijn alle iets aan doen om de impact te verminderen. Gelukkig is duurzamer leven een zeer goede manier om hier een steentje aan bij te dragen. Hoe je dat precies aanpakt, vertellen wij jou allemaal in dit artikel!

Investeer in duurzame bedrijven

Momenteel leven we in een consumptiemaatschappij. Er worden veel meer aankopen gedaan in allerlei soorten producten, dan wat men daadwerkelijk allemaal nodig heeft. Het is daarom belangrijk om minder de portemonnee te trekken voor spullen, die je eigenlijk niet nodig hebt. Aan de andere kant moet de economie ook gesteund worden. Om deze reden is het belangrijk dat wanneer je een aankoop wilt doen, je het bij bedrijven doet die een goed toekomstperspectief hebben op duurzaamheid. Denk maar aan duurzame kledingmerken. Op deze manier kan je wel prachtige nieuwe kleding kopen, alleen zijn die op een milieubewuste manier geproduceerd!

Minder vlees eten

De voedselindustrie is een van de grootste boosdoeners ten aanzien van de veranderingen in het milieu en klimaat. Het is daarom van groot belang om minder vlees te gaan eten, om zo de impact die de voedselindustrie maakt te verminderen. Ben je een vleesliefhebber en vind je dit een enorme stap? Geen probleem! Probeer het dan af te bouwen. Een dag zonder vlees per week scheelt al heel veel! Als iedereen dat doet komen we stap voor stap verder. Er zijn namelijk super veel lekkere vegetarische recepten die het proberen waard zijn!

Woning verduurzamen

Naast kleding en vlees een dagje over te slaan kan er in en rondom jouw woning ook veel worden gedaan! Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van het huis. Van het plafond, muren tot aan de vloer. Door veel onderdelen van je huis te vervangen of optimaal te isoleren, zorg je er voor dat warmte blijft hangen en kou het huis niet binnen kan dringen. Zo wordt er minder energie opgewekt en verspilt. Scheelt ook jouw energierekening! Bedrijven zoals HEPRO is een goed voorbeeld die onderdelen (zoals een kunststof voordeur) van jouw huis kan vervangen, waardoor het huis duurzamer wordt. Vind je het een grote investering? Tip! Informeer bij de gemeente in hoeverre er subsidies beschikbaar zijn.