Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Waterbesparende douchekop die je geld oplevert

Nederlanders gebruiken gemiddeld bijna 120 liter water per persoon per dag. En daarvan stroomt 40 % vanuit de douchekop uiteindelijk het afvoerputje in. De waterbesparende douchekop van Niebla gebruikt echt maar de helft van het water. Dat zorgt per persoon voor bijna 25 liter minder water verbruik per dag. Dat scheelt je per jaar meer dan 9000 liter water.

Lagere rekeningen met een waterbesparende douchekop

Dat bespaart dus een heleboel water. Maar denk ook eens aan al die liters water die niet meer opgewarmd te worden omdat ze je douchekop überhaupt niet uitkomen. Dat maakt een enorm verschil in je energiekosten. Al met al verdien je de kosten die je maakt met de aanschaf van je waterbesparende douchekop binnen enkele maanden weer terug. En vanaf dat moment zie je op elke gas- en waterrekening het verschil. 

Comfortabel blijven douchen

Mensen hebben geregeld het idee dat ze een afname aan comfort terug krijgen als ze een waterbesparende douchekop installeren. Maar de Niebla douchekop zorgt ervoor dat waterstralen op elkaar botsen, en dat creëert elke seconde 300.000 kleine druppeltjes. Die vormen samen een nevel met druppeltjes van minimaal volume maar maximaal oppervlak. Veel natheid met beperkte hoeveelheid water.

Ervaringen met de waterbesparende douchekop

Zo reageren mensen die de waterbesparende douchekop van Niebla gebruiken:

  • “Mooie douchekop! Werkt heel goed, geeft een volle stevige straal en voelt daardoor heel luxe.”

  • “Fijne waterstraal. Je hebt niet t gevoel dat de douchekop minder water verbruikt. Aanrader”

  • “Doucht weer als een normale douche, dat was ons doel! Verder hebben we niet het idee dat er te weinig water uitkomt.”

  • “De waterbesparende douchekop is geweldig, door de verneveling lijkt het wel of er meer water uit de douche komt in plaats van minder.”

  • “Je merkt dat deze echt veel minder water gebruikt, maar toch fijn doucht. We zijn al na een week gewend.”

 

Bespaar water en energie tegelijkertijd

Ongemerkt, bespaar je zo vele liters water, een grote hoeveelheid energie en maandelijks geld. 4 mensen die samen gebruik maken van een waterbesparende douchekop zorgen samen voor een energiebesparing die gelijk staat aan wat 8 zonnepanelen opwekken.