Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Ga voor elektrische vloerverwarming

Als je vloerverwarming hebt die verwarmd wordt door middel van water is het een idee om vloerverwarming verdeler aan te schaffen. Wist je dat er verschillende soorten vloerverwarming verdelers zijn? Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen hoog- en laag temperatuursysteem. Een ander onderscheid dat wordt gemaakt zijn systemen waar gebruik gemaakt wordt van blok- of stadsverwarming.

Zo wordt een verdeler met circulatiepomp gebruikt bij een CV-systeem met een hoge aanvoertemperatuur. Deze verdelers worden gebruikt als er meerdere methodes worden gebruikt om woningen te verwarmen. Denk hierbij aan een woning die naast vloerverwarming ook nog radiatoren heeft.

Bij lage temperatuur is dit anders. Als de aanvoertemperatuur van de warmtebron tussen de 30 en 65 graden ligt, wordt dit als een laagtemperatuursysteem beschouwd. Hiervoor heb je speciale verdelers nodig. Maar zelfs bij deze verdeler wordt onderscheid gemaakt. Zo zijn er verdelers voor een maximale aanvoertemperatuur van 45 graden en voor aanvoertemperaturen tussen de 40 en 65 graden.

Het is mogelijk om een verdeler zelf aan te sluiten, maar je kan dit ook door een bedrijf laten doen. Wil je het liever door een bedrijf laten doen? Neem dan contact op via de pagina.

Waarom kiezen voor een elektrische vloerverwarming?

Er zijn meerdere redenen waarom je voor een elektrische vloerverwarming zou kiezen. Zo zijn deze zeer gemakkelijk te installeren en zorgt het voor een snelle opwarming van je vloer. Het is geschikt als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Nadat de vloer is verwarmd blijft deze lang warm, dit komt omdat de warmte wordt vastgehouden. Klinkt dit interessant voor jou? Ga naar de pagina en check de mogelijkheden.