Duurzaam Vandaag
Image default
Verbouwen

Tips voor het kopen van kunstgras

heerlijk op kunnen ravotten? Grasmaaien is niet aan jou besteed? Wellicht is kunstgras dan de ideale oplossing voor jou. Als je op zoek gaat naar kunstgras, doe dan je winst met onderstaande tips.

1. Let op de prijs

Natuurlijk zoek je naar de beste deal. Een voordelige koop is altijd welkom. Let echter wel op de kwaliteit van de grasmat. De prijzen zijn enorm verschillend, maar dat is zeker niet zonder reden. Als je ergens iets heel goedkoops ziet, verdiep je dan wel even in wat er wordt aangeboden. Als het gras heel snel vervangen moet worden, dan is het uiteindelijk nog geen goedkope keus. En zeker niet duurzaam.

2. Welke poolhoogte kies je?

Hoe hoog mogen de grassprieten zijn? Dit wordt bepaald door de poolhoogte. Wil je graag hele korte sprieten of ga je juist voor lange van wel zo’n 65 mm? 35 Mm is zo’n beetje het gemiddelde. De langere variant zorgt voor een mooie uitstraling. Een nadeel is echter wel dat ze vrij snel gaan liggen. Maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. De kwaliteit speelt hierbij ook een grote rol. En als je kiest voor een dikkere vezel, dan blijft het gras natuurlijk ook beter rechtop staan.

3. Vezeltype

Welk vezeltype heeft jouw voorkeur? Ga je voor polyethyleen of voor polypropyleen? Deze laatste variant verkleurt nauwelijks door de zon en geeft een mooi volume. Polyethyleen is extra duurzaam en lekker zacht. Dat zou fijn kunnen zijn wanneer je kinderen op het kunstgras wilt laten spelen.

4. Let op het gewicht

Als je kijkt naar het uiteindelijke gewicht, dan gaat het om het poolgewicht en het ruggewicht. Het poolgewicht bepaalt de dichtheid van het kunstgras. Het ruggewicht is het gewicht van de backing. Bekijk deze gewichten ook even los van elkaar. Je zou namelijk kunnen denken dat de kwaliteit goed is omdat het totaalgewicht redelijk hoog is. Je weet dan echter niet hoe het met het ruggewicht en het poolgewicht afzonderlijk zit. En dat is zeker ook wel bepalend.

5. Breedte van de rol

Meestal kun je kiezen uit 2 en 4 meter. De kleinste is het gemakkelijkst. Wil je echter een groot oppervlak bedekken met kunstgras, dan is dit niet ideaal. Dan zou je dus beter de grotere rollen kunnen nemen. Deze zijn wel iets lastiger om te plaatsen. Even een afweging om over na te denken dus.

6. Kinderen en huisdieren

Mogen de kids en de hond of andere dieren op het kunstgras spelen? Houd daar dan zeker rekening mee bij de aanschaf. Zorg ervoor dat het kunstgras extra slijtvast is. Uiteraard denk je ook goed na over de veiligheid. Er is veel mogelijk, dus het komt vast goed met het kopen van kunstgras.

https://www.kunstgrasdirect.nl/

Gerelateerde artikelen

CV-ketel veilig laten onderhouden

Ramen en deuren kopen bij Peeters, een Belgische raamspecialist

Twee denkfouten over de RI&E