Duurzaam Vandaag
Image default
Verbouwen

Kiezen tussen een laminaat of vinyl vloer: waar moet je op letten?

Voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een betaalbaar alternatief voor hardhouten vloeren voor hun huis, zijn de twee koplopers luxe vinyl vloeren en laminaat vloeren. Beide keuzes bieden een oppervlak dat betaalbaar, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is, de grote vraag is natuurlijk welke de beste optie van de twee is.

Het laten leggen van een nieuwe vloer, in welke vorm dan ook, in uw huis brengt nogal wat met zich mee, en zelfs de goedkopere types vereisen een gezonde uitgave, dus het is van cruciaal belang dat u de vloer kiest die het beste voor u zal werken en u uitstekende waar voor uw geld zal geven. Of het nu gaat om het installatiegemak of het onderhoudsgemak, er zijn verschillende factoren die u in overweging moet nemen bij het nemen van uw beslissing.

Vinyl Vloeren, ofwel de luxe

Dit is al vele jaren een zeer populaire vloerkeuze, die in de jaren 1980 beschikbaar kwam, niet alleen omdat hij er goed uitziet, maar ook omdat hij zeer praktisch is. Met de nieuwste technologie en een betere bewustwording van de milieuproblematiek, zijn onze harde kern en LVT gemaakt van gerecycled plastic, waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn.

Naast vinyl vloeren heb je ook nog de keuze uit PVC vloeren. Ondanks dat beide soorten vloeren zijn gemaakt van hetzelfde materiaal staan PVC vloeren erom bekend dat ze steviger zijn en er vaak realistischer uitzien. Neem bijvoorbeeld de Ambiant Spigato Grey Visgraat PVC vloer met een prachtig visgraat patroon en realistische houtlook of kies één van de andere prachtige vloeren uit de Ambiant Spigato collectie.

Luxe vinyl verschilt van het vinyl dat u misschien gewend bent en wordt meestal geleverd in afzonderlijke stukken, “planken” genoemd. Het bestaat uit 4 lagen en is dikker dan standaard vinyl. De manier waarop deze vinyl vloerbedekking wordt gemaakt betekent dat het bijna elk vloeroppervlak kan namaken, inclusief massief hout of marmer. Als u op zoek bent naar een luxe vloer, maar u kunt zich het oogverblindende prijskaartje niet veroorloven, dan kan dit een zeer praktisch, stijlvol en goedkoper alternatief zijn.

Vinyl is een waterbestendig oppervlak en zeer duurzaam, waardoor het een uitstekende keuze is voor woningen met kinderen en huisdieren. Het is ook bestand tegen krassen en slijtage. Luxe vinyl vloeren zijn de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar iets dat gemakkelijk schoon te maken is en goed zal slijten. Daarnaast is de nieuwste Rigid Core (SPC) planken die een van mix Steen en Plastic bieden zeer hard oppervlak en waterbestendig product dat is zeer moeilijk te bijten…

De Laminaatvloeren

Als vervanger voor massief houten vloeren is laminaat al vele jaren een zeer populaire keuze. Het is een geweldige, overtuigende vervanger en het is aanzienlijk minder duur. Net als vinyl is laminaat opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag is een foto-afbeelding van de gewenste look die bedekt is met een beschermende laag.

Laminaatvloeren zijn meestal vrij gemakkelijk te plaatsen, wat het ook een goedkopere optie maakt, en het kan gemakkelijk worden gedaan door de meeste amateur DIY-ers. Dit is een duurzame vloerbedekking die krasbestendig is, hoewel viltjes op meubelpoten meestal worden aanbevolen. Het is ook eenvoudig schoon te maken. Hoewel het beweert waterbestendig te zijn, is het raadzaam om gemorste vloeistof onmiddellijk op te dweilen om schade te voorkomen. Dit is een uitstekende vloerkeuze voor kamers zoals keukens en gangen waar u het regelmatig wilt schoonmaken.

Gerelateerde artikelen

Ramen en deuren kopen bij Peeters, een Belgische raamspecialist

Wat heeft Glas te maken met duurzaamheid?

CV-ketel veilig laten onderhouden