Duurzaam Vandaag
Image default
Verbouwen

Hoe laat een ontruimingsbedrijf een woning achter?

Het zijn geen fijne dingen om over na te denken, maar er komt een dag van overlijden. Dat geldt zowel voor jezelf als voor de mensen in je omgeving. Veel mensen die gezegend zijn met een gezin of die anderszins over voldoende netwerk beschikken , realiseren zich niet dat mensen zónder zo’n netwerk in geval van overlijden een woning achterlaten die ontruimd en schoongemaakt moet worden, zonder dat bepaalde personen dat vanzelfsprekend tot hun taak rekenen.

 

Ook als je zelf iemand bent die denkt: wat gebeurt er met mijn huis als ik er niet meer ben, kan het een grote geruststelling zijn om dat vooraf vast te leggen. In zulke situaties kan een ontruimingsbedrijf zoals Actie Verhuizingen een echte uitkomst zijn.

Wat doet een ontruimingsbedrijf precies?

Het woord ontruimingsbedrijf heeft iets onprettigs voor veel mensen. Het klinkt naar een grove aanpak en die wil je niet voor een plek die jou of iemand die jou na stond dierbaar was. Gelukkig werken ontruimingsbedrijven juist heel zorgvuldig. Ze weten exact wat een huis leegruimen na overlijden inhoudt, omdat ze dat al zo vaak gedaan hebben.

 

Zo’n firma heeft zowel het materiaal als het personeel om die klus volgens jouw wensen en conform gemaakte afspraken snel te klaren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verpakkingsmateriaal, een verhuislift, transport, afvalcontainers en connecties met de plaatselijke kringloop. Het personeel is bedreven in het prioriteren van taken, systematisch labelen en verhuizen en veilig en efficiënt werken. Als er gevoelige informatie in huis ligt, kan een ontruimingsfirma ervoor zorgen dat die apart en op de daarvoor geëigende manier afgevoerd wordt.

Maakt een ontruimingsbedrijf de woning ook schoon?

In principe wordt een woning bezemschoon opgeleverd, maar een grondige poetsbeurt van het hele huis kan tegen een meerprijs vaak ook in de afspraken worden opgenomen.

 

In het geval van abnormale vervuiling – bijvoorbeeld doordat de bewoner de laatste jaren niet meer aan opruimen of schoonmaken toekwam – moet je hiervoor uiteraard op een hogere vergoeding rekenen dan bij een woning die netjes is bijgehouden.

 

In het onfortuinlijke geval dat iemand enige tijd overleden in de woning heeft gelegen, bieden veel ontruimingsfirma’s ook een gespecialiseerde vorm van schoonmaken aan, die alle sporen opruimt en uitwist. Een ontruimingsfirma biedt dus vele voordelen, ook in moeilijke situaties.