Duurzaam Vandaag
Image default
Verbouwen

CV-ketel veilig laten onderhouden

Veel woningbezitters onderschatten het belang van het op een regelmatige basis laten onderhouden van hun cv-ketel in huis. De cv-ketel veilig laten onderhouden is onder meer noodzakelijk om storingen in de cv-ketel tegen te gaan. Storingen worden onder meer veroorzaakt door onderdelen die ernstig versleten zijn geraakt. Ook stofhopen tussen de onderdelen van de cv-ketel kunnen voor een storing zorgen. Het is vaak niet mogelijk om deze storing zelf op te lossen. Het openen van de cv-ketel wordt bijvoorbeeld sterk afgeraden door installateurs. 

 

Tip: bij een storing in het systeem van de cv-ketel kun je deze in sommige gevallen wel zelf oplossen! In dit geval kun je het systeem resetten, om de cv-ketelstoring op te lossen. Hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat, vind je in de handleiding van je apparaat. 

 

Noodzaak van het onderhouden van cv-ketels 

Het onderhouden van cv-ketels is niet alleen belangrijk om de kans op storingen in de cv-ketel te verkleinen. Wist je bijvoorbeeld dat een slecht onderhouden cv-ketel voor een lager rendement kan zorgen? Dit betekent dat de cv-ketel meer energie verbruikt om de ruimtes in huis te verwarmen. Dit lagere rendement wordt onder meer veroorzaakt door lucht wat in de leidingen zit. De aanwezigheid van lucht in leidingen maakt dat er minder warm water vervoerd kan worden, waardoor het langer duurt voordat een kamer warm is. Dit is zonde van de hogere energiekosten! 

 

Voer regelmatig onderhoud aan de cv-ketel uit 

Voor het onderhouden van een cv-ketel kun je op de hulp van een installateur rekenen. Een installateur beschikt doorgaans over de juiste kennis en hulpmiddelen om de cv-ketel op een veilige wijze te onderhouden. Bij storingen in de cv-ketel kun je vaak op een spoeddienst rekenen. Deze spoeddienst staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor woningbezitters klaar. 

https://IQ-duurzaam.nl/

Gerelateerde artikelen

Zo voorkom je het omvallen van steigers

Kiezen tussen een laminaat of vinyl vloer: waar moet je op letten?

Ramen en deuren kopen bij Peeters, een Belgische raamspecialist