Duurzaam Vandaag
Image default
Sport

Duurzame sportprijzen raken steeds meer in trek

Wanneer we naar sporten en met namen naar grote toernooien gaan kijken, wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Van de catering tot de tenues van de deelnemer, we letten er steeds meer op dat de producten en diensten die tijdens een evenement worden gebruikt, met het oog op een beter milieu worden gemaakt. Dat geldt ook voor de sportprijzen die worden uitgereikt. Dit biedt natuurlijk ook kansen. Zo zijn er fabrikanten die zich specifiek richten op het maken van milieuvriendelijke sportprijzen. Maar ook op andere manieren kun je bijdragen aan een beter milieu door op de onderstaande punten te letten bij het aanschaffen van sport trofeeën.

Kunststof sportprijzen van gerecycled materiaal

Moderne sportprijzen worden meestal gemaakt van kunststof. Dit wordt in vloeibare vorm in een mal gegoten en veel accessoires worden apart gemaakt. Zo kunnen veel onderdelen onderling gecombineerd worden en krijg je een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden. Omdat het kunststof in vloeibare vorm wordt gebruikt bij de productie, kan hier prima gerecycled plastic voor gebruikt worden. Ideaal om meer milieubewust met de organisatie van je evenement om te gaan.

Wisseltrofeeën die langer meegaan

Je kunt er ook voor kiezen om sportprijzen te kopen die je langer kunt gebruiken. Wisseltrofeeën bijvoorbeeld. Deze kunnen ieder seizoen opnieuw gewonnen worden. Zo hoef je niet iedere keer nieuwe sportprijzen aan te schaffen. En omdat de prijs die je kiest jarenlang meegaat kun je voor een wat luxere, duurdere sportbeker of award gaan.

Kleinere maar originele sportprijzen

Sportprijzen zijn traditioneel gezien sportbekers, medailles of glazen of stenen awards. Weliswaar een mooi aandenken maar ook een item dat vaak in een kast of erger nog, op zolder belandt, waarna er niks mee gedaan wordt. Zonde. Niet alleen van de prijs maar ook van het materiaal. Dus waarom kies je niet voor kleinere sportprijzen die mensen makkelijk met zich mee kunnen nemen. Een voetbal sleutelhanger bijvoorbeeld. Leuk voor een jeugdtoernooi en je kunt ze nog personaliseren ook!