Duurzaam Vandaag
Image default
Sport

De meest veelzijdige squash webwinkel van Nederland | Quality Squash Stores

Squash grips kopen

Wanneer het op squash aankomt is het goed vasthouden van het squashracket erg belangrijk. Een goede squashgrip maakt dat het racket als een verlenging van de arm aanvoelt. Bij Quality Squash Stores verkopen we squash grips van de merken Karakal en Oliver. Bekijk hieronder ons gehele aanbod aan squash grips!

Wanneer moet ik mijn grip vervangen?

Squash grips komen in verschillende soorten en maten. Hoe vaak je jouw squashgrip moet vervangen hangt af van een aantal dingen. De eerste is de frequentie waarin je met het racket squasht. Hoe vaker het racket wordt gebruikt hoe vaker de squashgrip dient te worden vervangen.

De tweede is: Wat voor soort grip gebruik je? Er zijn 2 verschillende soorten squashgrips. De eerste is de basisgrip. De vervangingsgrip plaats je op het racket als vervanger van de basis grip die vanuit de fabriek mee wordt geleverd. De tweede is de overgrip. De overgrip heeft een kortere levensduur dan de vervangingsgrip mede doordat deze een stuk dunner is. De overgrip wordt gebruikt door spelers die iets meer controle over het racket willen en een wat dikkere grip nodig hebben.

De vervangingsgrip heeft in principe dezelfde dikte als de grip die vanuit de fabriek wordt meegeleverd. Belangrijk bij beide squash grips is de mate waarin ze vochtregulerend en stroef zijn. Hoe stroever de grip hoe meer controle de speler over het racket heeft. Wanneer een squashgrip erg veel vocht kan verwerken, heeft deze vaak tevens een langere levensduur.

Gemiddeld vervangen competitiespelers tussen de 2 en 4 weken afhankelijk van de hoeveelheid trainingen per week.

Squashbril kopen

De squashbril is van essentieel belang voor de speler die de sport veilig wilt beoefenen. Squash kan erg gevaarlijk zijn doordat de squashbal precies in de oogkas van de speler past. Doordat het spel steeds sneller wordt loopt het aantal oogletsels met de dag op. Bij de jeugd (tot 19 jaar) zijn squashbrillen verplicht. Dit is mede doordat ongelukken bij jongeren vaker voorkomen dan bij oudere squashspelers. Wij verkopen squashbrillen van de merken Salming en Oliver. Onze keuze is hierop gevallen doordat deze simpelweg de squashbrillen va de hoogste kwaliteit verkopen.

Ben je benieuwd naar welke squashbril goed bij jou past? Bekijk hieronder ons aanbod! Wij zijn de grootste aanbieder van squashmateriaal van Nederland en België. Dit maatk dat we voor iedere squasher precies het materiaal bezitten dat goed past bij de wensen van deze squasher. Dit geldt voor gevorderden en beginners.

 

https://www.qss-squash.nl/