Duurzaam Vandaag
Image default
Sport

Bodytec workout: kort maar krachtig

Bij Van Schaik Personal Training kunt u nu de Bodytec training volgen! Wat houdt deze training in?

Om aan uw gezondheid te werken en fit te blijven zijn er veel verschillende manieren, en ook veel verschillende sporten. Maar soms is een abonnement op de sportschool of een rondje hardlopen niet genoeg. Het kan lastig zijn om de tijd te vinden, de motivatie om door weer en wind naar buiten te gaan, en misschien kunt u bepaalde spieren niet belasten. Van Schaik Personal Training geeft u nét dat stukje extra om uw doel te bereiken. Naast een healthcheck, personal training, leefstijlcoaching en bootcamp wordt er ook bodytec gegeven. Wat is bodytec?

Bodytec

Ondank beperkingen in tijd of lichamelijke conditie, of een blessure toch trainen? Bodytec is een korte maar zeer effectieve workout die uitermate geschikt is om het hele lichaam te trainen, ongeacht een lichamelijke beperking. Een Bodytec training van 20 minuten is te vergelijken met 3 uur intensief sporten. Hoe werkt deze vorm van training? Tijdens de workout worden er elektrische impulsen gegeven die de spieren extra stimuleren: elektrostimulatie. Zo kunnen alle spieren getraind worden, ook de spieren die normaal gesproken lastig te bereiken zijn. Samen met de trainer bepaalt u welke intensiteit van elektrostimulatie voor u het beste is. Ook bepaalt u welke spiergroepen u het meest intensief wilt trainen en welke spieren eventueel ontlast moeten worden.

Groot gezondheidseffect

De Bodytec training is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en wordt vaak gebruikt door fysiotherapeuten om bepaalde spiergroepen actiever te maken en het lichaam meer in balans te krijgen. De elektrostimulatie zorgt ervoor dat alle spieren in het lichaam worden gestimuleerd. Dit zorgt er niet alleen voor dat u afvalt en uw gezonde gewicht kan behouden, maar ook voor een betere stofwisseling. Alle spieren worden getraind. Er is een betere doorbloeding, wat ook positieve effecten heeft op uw huid: deze wordt mooier, strakker en eventuele cellulitis vermindert.

Kijk op de website voor meer informatie. Ook kunt u altijd bellen, de collega’s van Van Schaik Personal Training staan u graag te woord en vertellen u meer over de desgewenste trainingen.