Duurzaam Vandaag
Image default
Rechten

Compliance management, een noodzaak in 2021

Nederland is een land van vele wetten en regels. Van lokaal tot regionaal en van nationaal tot internationaal. Er zijn allerlei soorten wet- en regelgevingen waaraan burgers en bedrijven zich aan dienen te houden. Met name voor specifieke bedrijven kan dit een zware klus zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld op het gebied van Arbo ontzettend veel specifieke wet- en regelgevingen waaraan we ons dienen te houden. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld op het gebied van milieuregels en voedselveiligheid. Voor bedrijven die in zulke branches actief zijn is het anno 2021 noodzakelijk om aan te tonen dat men hieraan voldoet. Of beter gezegd, compliant is. Compliance management is daarom hedendaags een belangrijk begrip bij bedrijven. Maar wat is het en hoe word u compliant als bedrijf?

Wat is compliance management?

Compliance management staat voor het voldoen aan allerlei relevante of wettelijk verplichte wet- en regelgevingen voor uw bedrijf. Met een goede compliance management toont u aan controllers – en daarmee de overheid – aan dat u voldoet aan de voor u geldende regels. Maar met een goede compliance management toont u meer aan dan dat alleen. Zo toont u hiermee ook uw werkprocessen en risicomaatregelen aan. Iets wat ook bij audits nadrukkelijk zal worden gecontroleerd.

 

Hoe voldoe ik aan relevante wet- en regelgeving?

Een veelvoorkomende en goede vraag. Het is geen wonder dat u door het oerwoud aan regels en wetten voor uw bedrijf de bomen door het bos niet meer kunt zien. Om uw compliance management op orde te brengen kan het daarin handig zijn om gebruik te maken van een ondersteunende tool. Er zijn online diverse applicaties die u kunnen ondersteunen in uw compliance. Of u nu te maken heeft met Arbo & Veiligheid, Milieu of Voedselveiligheid regels, maak gebruik van een online compliance tool dat ervoor zorgt dat u overzicht krijgt en aan kunt tonen dat u anno 2021 uw compliance management op orde heeft.

 

https://www.pharius.nl/compliance-management-software/