Duurzaam Vandaag
Image default
Particuliere dienstverlening

Op een duurzame manier je riolering in Tilburg onderhouden

Een groot deel van de riolering in Tilburg is inmiddels aan vervanging toe. Dat is een hele klus. Wegen moeten opengebroken worden. Bij oude huizen in sommige weken moeten ze onder de vloer in de kruipruimte zijn. En veel oude leidingen zijn nog gemaakt van asbest en moeten zelfs door een speciaal bedrijf verwijderd worden. Wanneer een oude riolering verstopt raakt kan het een enorme klus zijn om deze te ontstoppen. Gelukkig kun je dan een bedrijf inschakelen dat jouw riolering op een duurzame manier komt ontstoppen en tegelijkertijd voorkomt dat dit op korte termijn weer gebeurt.

Wat bedoelen we met ‘duurzaam’ onderhoud?

In veel gevallen is het niet nodig om je complete riolering te vervangen bij een verstopping. Dat is bovendien duur, zeker wanneer je nog oude asbestpijpen hebt liggen, en het betekent dat de vloer opengebroken moet worden. Een bedrijf dat je riolering op duurzame wijze onderhoudt maakt gebruik van speciale apparatuur waardoor er niet meteen in je muur of vloer gebroken hoeft te worden. Vaak wordt er met een speciale camera in de leiding gekeken of er blokkades zijn en zo ja, waar deze zich bevindt. In de meeste gevallen kan een verstopping verholpen worden door de leiding door te spuiten of door te veren. Pas wanneer dit niet lukt is het nodig om de leiding open te breken. En dan krijg je direct een duidelijk overzicht met betrekking tot de kosten.

Hoe vind je een bedrijf om je riolering te ontstoppen

Wanneer je voor een ontstopping in Tilburg een bedrijf in wilt schakelen dat op duurzame wijze werkt, ben je niet per definitie gebonden aan een bedrijf binnen de stadsgrenzen. Er zijn genoeg bedrijven die een regio in Nederland als werkgebied hebben en dus ook van buiten de stad op korte termijn bij je langs kunnen komen. Informeer alleen altijd naar de voorrijkosten en maak hier duidelijke afspraken over zodat je niet voor verrassingen komt te staan!