Duurzaam Vandaag
Image default
Media

De voordelen van een bedrijfsfilm laten maken

De voordelen van een bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken is de perfect manier om je als bedrijf of organisatie te presenteren aan de buitenwereld. Waarom? Je hoeft niet te vertellen wie je bent, wat je doet, of waar je als organisatie voor staat, maar je kunt het laten zien! Je kent vast de cliché uitspraak “beelden zeggen meer dan 1000 woorden” wel. Misschien cliché, maar dat maakt het niet minder waar. Beelden kunnen een diepe indruk op mensen maken en achterlaten. En dat is toch wat je wilt als bedrijf of organisatie? Laat daarom een bedrijfsfilm maken en laat zien wie je bent! De beste manier om dit te doen is in samenwerking met een professioneel videoproductie bureau, zoals ZoomWorks. Zij hebben veel ervaring op het gebied van bedrijfsfilms en maken daarnaast nog vele andere soorten videoproducties… én animaties.

Het proces van een bedrijfsfilm laten maken

Wanneer je een bedrijfsfilm wilt laten maken bij ZoomWorks begint het met een kennismakingsgesprek. Hun online marketeers willen alles van je weten. Hoe meer informatie jij ze geeft, hoe beter zij dit kunnen vertalen naar een concept voor jouw bedrijfsfilm. Wanneer iedereen enthousiast is werken hun tekstschrijvers een verhaallijn uit en gaan de grafisch designers aan de slag met het ontwikkelen van een stijl, ook wel ‘look & feel’ genoemd. Zodra de rode draad helemaal klopt wordt de verhaallijn verder uitgewerkt tot script, waarbij je precies kun zien wat er voor beelden te zien zullen zijn. Op basis hiervan wordt er een draaiboek gemaakt ter voorbereiding voor de filmopnames, en dan is het moment daar: de opnamedag(en)! De cameraman van ZoomWorks legt alles vast en de regisseur zorgt dat alle beelden kloppen bij het verhaal dat verteld gaat worden. Daarna gaan de video editors en audio engineers aan de slag met het verwerken van de beelden en het versterken van het verhaal met audio. Net zo lang totdat er een bedrijfsfilm ligt waar iedereen blij van wordt!

Wat is de doorlooptijd van een bedrijfsfilm?

Iedere organisatie en ieder bedrijf is uniek. Dat betekent dat iedere bedrijfsfilm maatwerk is.  En een andere doorlooptijd heeft. Gemiddeld duurt een bedrijfsfilm laten maken zo’n vier tot zes weken. Maar het kán sneller. Hoe? Er is sprake van een wederzijdse afhankelijkheid, wat betekent dat hoe sneller jij reageert, hoe eerder ZoomWorks weer verder kan en stappen kan maken. In de praktijk betekent dit dat jouw bedrijfsfilm dus eerder klaar kan zijn dan vier tot zes weken. Het ligt er wel aan hoeveel voorbereiding en nabewerking er moet gebeuren, en het werkt ook de andere kant op. Reageer je langzaam, dan zal het ook langer duren.

Wil jij een bedrijfsfilm laten maken?

Enthousiast geworden? Of wil je meer informatie? Neem een kijkje op de website van ZoomWorks of neem contact met ze op. Hun enthousiaste team van audiovisuele specialisten staat voor je klaar en helpt je graag verder!

https://zoomworks.nl/bedrijfsfilm-laten-maken/