Duurzaam Vandaag
Image default
Internet

TMap training op maat volgen?

Heeft u weleens gehoord van Tmap testen? Tmap staat voor Test Management Approach en is een testmethode voor verschillende soorten software. Als we het hebben over Tmap testen kunnen we een aantal aspecten onderscheiden waarop wordt getest bij deze methode. Er zijn meerdere fasen waarin testwerkzaamheden worden verricht. Als eerste wordt de casus voorbereid en wordt er gespecificeerd wat er precies getest moet worden. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat al deze werkzaamheden niet nog moeten gebeuren als het product opgeleverd is. Op deze manier kan er meteen worden begonnen aan het testen, waardoor je aanzienlijk veel tijd wint.

De gehanteerde fasen bij Tmap testen onderscheiden we in de planning en het beheer, de voorbereiding, de specificatie, de uitvoering en de evaluatie en afronding. De organisatie die de test gaat uitvoeren moet ervoor zorgen dat ze de zaken goed op orde hebben. Zo is er bij elke Tmap test een testmanager aanwezig en een coördinator en meerdere testers. Daarnaast kunnen ook andere belanghebbenden personen worden betrokken bij het testen, zoals de beheerders, ontwerpers of andere personen. Tijdens het Tmap testen worden er meerdere technieken gebruikt om het testen te begeleiden. Hier worden onder andere speciale checklists voor gebruikt. Kijk voor meer informatie op de bovenstaande website.

Tmap training op maat

Binnen onze organisatie verzorgen wij Tmap trainingen, waar we sterk onderscheid maken in een theoriedeel en een praktijkdeel. De geleerde theorie wordt op deze manier in de praktijk gebracht, waardoor beide onderdelen sterk worden bevorderd. Bij onze trainingen kijken we in eerste instantie puur en alleen naar het testen door middel van Tmap. Mochten de bezoekers geïnteresseerd zijn in verdere stappen, dan kunnen zij deze uiteraard volgen binnen onze organisatie. Hiervoor zijn meer gespecialiseerde trainingen die verder in gaan op het testen en geautomatiseerd testen.

Tmap is de afkorting van Test Management Approach en is een goede testmethode voor verschillende soorten software. Door middel van dit systeem wordt het steeds eenvoudiger om een methode in te richten voor het inrichten en het beheren van het testproces. Tmap is dan ook de meest gebruikte in Nederland en ook onze organisatie maakt veel gebruik van deze testmethode. Wil jij meer weten over wat Tmap precies inhoudt of wil je je misschien aanmelden voor één van de trainingen bij ons bedrijf? We verwijzen je graag door naar onze website, waar we veel informatie hebben staan over de trainingen en cursussen, waardoor het leren testen door middel van Tmap. We zien je graag terug bij ons bedrijf!

http://www.praegus.nl/tmap-training/