Duurzaam Vandaag
Image default
Industrie

Laat asbest verwijderen over aan experts

Heb je ontdekt dat je asbest in huis hebt? Dan kun je dit niet zelf verwijderen. Schakel hiervoor altijd een professional. Zij kunnen een asbest dak vervangen volgens alle regels die hieraan verbonden zitten. Het verwijderen van een asbest dak gebeurt efficiënt en wordt vervangen voor een veilig en duurzamer materiaal. In veel gevallen kan een asbest dak al binnen één dag worden vervangen. Asbest is een gevaarlijke stof en is zeer slecht voor de gezondheid. Daarom is het af te raden om hier zelf mee aan de slag te gaan. Vermoed je dat je asbest in huis hebt? Schakel dan direct een professional in om dit snel en efficiënt voor jou te verwijderen.

Hoe groot is de kans op asbest in huis?

Woningen die voor 1994 zijn gebouwd hebben in veel gevallen asbest in huis. Sinds 1994 is het gebruik van asbest verboden. Asbest werd veelal gebruikt voor daken. Na verloop van tijd kunnen er beschadigingen optreden in de daken. Hierdoor kunnen er asbestvezels vrijkomen welke slecht zijn voor je gezondheid. Deze vezels kun je niet zien maar kunnen zeer schadelijk zijn. Vermoed je dat je asbest in het dak hebt zitten? Wacht dan niet langer en schakel hiervoor een expert in om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe sneller je dit vervangt voor een gezonder alternatief, hoe beter voor je eigen gezondheid.

Wat gebeurt er als je asbest niet verwijderd

Wanneer je asbest in het dak hebt zitten en het dak flink beschadigd raakt, kun je een flinke boete riskeren van de gemeente. Je brengt hiermee niet alleen jezelf in gevaar maar ook de rest van de buurt. Voorkom dus een dwangsom of een flinke boete door tijdig asbest te laten verwijderen. Als voordeel kun je kiezen voor een beter materiaal voor het dak waarmee je de woning direct kunt isoleren. Hierdoor kun je uiteindelijk geld besparen op je energierekening. Wil je het helemaal duurzaam aanpakken? Dan kun je direct kiezen voor zonnepalen of je kunt een extra dakraam laten plaatsen.

Ga niet zelf aan de slag

Asbest dient professioneel te worden verwijderd. Ga dus niet zelf aan de slag met het verwijderen van asbest. Professionals werken met de juiste middelen en gaan voor een secure en veilige aanpak om al het asbest op een verantwoorde manier te verwijderen. Wanneer de asbest volledig is verwijderd kun je zelf kiezen welk materiaal in de plaats komt van asbest. In veel gevallen kan het bedrijf dat het asbest heeft verwijderd ook zorgen voor het plaatsen van nieuw materiaal. Zo ben je direct voorzien van een veiligere en gezonde leefomgeving.