Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Zo kom je snel van een kater af: 8 tips tegen een kater

Een kater, daar zit niemand op te wachten, en dus wil je er zo snel mogelijk van afkomen. Om snel van een kater af te komen hebben wij 8 anti-katertips verzameld die jou de dag door zullen helpen na een avondje doorzakken.

 

Drink liters water

Een tip die we allemaal wel kennen, en waar je waarschijnlijk sowieso al behoeft aan hebt, is het drinken van water. Wanneer je te veel alcohol op hebt dan is het vochtgehalte in jouw lichaam erg laag wat je onder andere hoofdpijn oplevert. Drink dus een hoop water om hier weer bovenop te komen.

 

 

Neem een anti-katermiddel

Een anti-katermiddel bevat het stofje asparagine, een stofje wat het alcoholafbraakproces versnelt en een bloedzuiverende werking heeft. Een anti-katermiddel werkt het best als je hem voor het drinken inneemt, maar ook nu helpt hij bij het opruimen van de afvalstoffen waarmee je jouw kater bestrijden kunt.

 

Eet een gebakken of gekookt ei als ontbijt

Eieren bevatten het stofje cysteïne, dit aminozuur helpt ook bij een kater doordat het een stofje wat ontstaat bij het afbreken van alcohol en jouw kater veroorzaakt opruimt. Zo ben je met een eitje dus sneller van je kater af.

 

Neem multivitaminen

Tijdens het afbreken van alcohol verbruikt jouw lichaam veel vitaminen, en dit tekort zal je tijdens jouw kater ook voelen. Vul deze reserves dus weer aan door een multivitaminen te nemen, je voelt je gegarandeerd beter.

 

Slaap zoveel als mogelijk

Wanneer je aan het slapen bent dan kan jouw lichaam zichzelf natuurlijk beter en sneller herstellen. Zolang mogelijk slapen zorgt er dus voor dat jij je eerder weer beter voelt, bovendien kun je door een deel van jouw kater heen slapen.

 

Als de pijn te erg is, neem dan paracetamol

Als het allemaal te veel pijn doet dan kun je altijd nog pijnstillers nemen, kies dan wel voor paracetamol in plaats van ibuprofen. Ibuprofen kan na een lange nacht de nieren en de lever beschadigen, en dat wil je natuurlijk niet.

 

Drink een kopje bouillon

Bouillon is niet alleen fijn voor de maag, maar door het zout wordt al het vocht wat je ook binnenkrijgt een stuk beter opgenomen en vastgehouden. Wanneer je hoofdpijn hebt zal dit hier dus direct bij moeten helpen.

 

Zorg voor lichte beweging

Intensief gaan sporten heb je natuurlijk geen zin in wanneer je een kater hebt, bovendien is dat ook niet verstandig als je lichaam moet herstellen. Maar lichte beweging kan wel erg goed voor je zijn, je kunt een frisse neus halen en het is goed voor de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller jouw lichaam uit zullen zijn.

Met deze tips kun je snel van je kater afkomen en overleef jij ook de zondag na een avondje doorzakken. Gebruik deze anti-katertips wel slim en zie ze niet als een reden om zoveel te drinken als mogelijk is. Dat is niet goed voor je gezondheid, en een te heftige kater kun je zelfs met alle tips in de wereld niet oplossen.