Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Zes tips om stress en misselijkheid te verminderen

Hoewel stress een normaal onderdeel van het leven is en onmogelijk te vermijden is, is er goed nieuws. U kunt uw stress beheersen, zodat het de impact op uw maag vermindert. Hier zijn zes tips die u kunnen helpen stress EN de gerelateerde buikproblemen te verminderen. Deze opsomming is geïnspireerd door het artikel van Nick de Waard over misselijkheid door stress.

  1. Neem korte pauzes en adem. Als het goed wordt gedaan, kan dit echt helpen. Stop om de paar uur met wat je aan het doen bent en doe een minuut lang langzaam en rustig diep ademhalen. Je zult versteld staan ​​van de resultaten. Je ademhaling moet heel langzaam, stil en door je neus zijn. Duw je maag naar buiten als je inademt en laat hem leeglopen als je uitademt.
  2. Zeg gewoon neen.” Alles proberen te doen en iedereen altijd tevreden stellen is een trefzeker recept voor stress. Ken je grenzen en accepteer geen extra verantwoordelijkheden als je ze bijna bereikt hebt.
  3. Sport of doe yoga. Lichamelijke activiteit is een geweldige manier om stress te verminderen, al is het maar voor een kwartiertje per dag. Wanneer u oefent, maakt uw lichaam chemicaliën vrij, endorfines genaamd, die in wisselwerking staan ​​met receptoren in uw hersenen en een positief gevoel in uw lichaam veroorzaken.
  4. In plaats van je druk te maken over dingen waar je geen controle over hebt, focus je op de dingen die je wel kunt beheersen, zoals hoe je ervoor kiest om op problemen te reageren. Uw reactie is uw keuze, inclusief hoe u reageert op uw maagproblemen. Het accepteren van maagproblemen zal uw angst verminderen en uw symptomen beteugelen. Als u zich zorgen maakt over uw maag, worden uw symptomen alleen maar erger.
  5. Luister dagelijks naar een begeleide ontspanningsoefening. Je zult je niet alleen ontspannen voelen terwijl je het doet, maar de meeste mensen ervaren ook een gevoel van rust dat urenlang aanhoudt.
  6. Zoek de hulp van een therapeut die gespecialiseerd is in angst. Het is vaak te moeilijk om alleen met chronische zorgen en gecompliceerde angsten om te gaan. Een ervaren Cognitief Gedragstherapeut weet wat hij moet doen.

Het kost moeite om stress en de impact ervan op de maag te verminderen. Deze suggesties kunnen werken als u ze correct implementeert en als u er een dagelijkse prioriteit van maakt. Echter, het verwachten van onmiddellijke resultaten en 100% afwezigheid van symptomen zal uw frustratie en symptomen alleen maar vergroten. Acceptatie van een zekere mate van maagklachten is belangrijk.

https://nickdewaard.nl/misselijk-door-stress/