Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Wat zijn je plichten bij een tweede spoortraject?

Als je in de ziektewet zit, heb je in eerste instantie te maken met een eerste spoortraject. Ben jij in de ziektewet terecht gekomen? En hoopte je op terugkeer naar je eigen functie? Maar is het niet gelukt te re-integreren in je eigen functie? Want terugkeer naar je eigen functie was het uitgangspunt. Hebben jullie (jij en je werkgever) alle opties besproken om te kijken naar de interne mogelijkheden? Zoals bijvoorbeeld aanpassingen of (tijdelijke) verlichting van je werkzaamheden? Of tijdelijke overdracht van jouw taken aan collega’s, als dit tot de mogelijkheden behoorde? Zijn jullie hier niet uitgekomen, en is het helaas ook niet gelukt ander passend werk binnen je eigen bedrijf te vinden? Dan beland je in het tweede spoortraject. 

 

Tweede spoortraject

Als er echt geen passende functie te vinden is in je huidige organisatie, ga dan samen met je werkgever zoeken naar een passende functie bij een andere werkgever. De werkgever doet dat meestal met een expert in tweede spoortraject. Met hen ga je zoeken naar de best passende optie voor jou. Zij zullen er alles aan doen om je te helpen. Maar denk vooral ook zelf mee voor passende mogelijkheden waar jij weer van gaat stralen. 

 

Hoe kun je werkstress verminderen?

Als jij vaak enorme werkdruk en werkstress ervaart, is de kans groot dat een burn-out op de loer ligt. Een burn-out is een veel voorkomende oorzaak van ziekteverzuim, die helaas vaak voorkomt bij jonge loyale medewerkers, die hard werken. Bijkomend probleem is dat het vaak lang duurt voordat de diagnose ‘burn-out’ gesteld is. En als je dan de diagnose hebt, dan is de weg naar herstel vaak een langdurige en lastige. Niemand kan namelijk aangeven hoe lang dit zal duren. Lees hier hoe je werkstress verminderen kunt.

 

Hoe kun je nu een burn-out voorkomen?  

Herken vooral de eerste signalen. En bespreek met je familie, vrienden en collega’s hoe jij je voelt. Probeer – hoe lastig ook – je collega’s te betrekken bij de eerste signalen van een mogelijke burn-out. Dan zijn zij voorbereid. En kun je straks makkelijker een beroep op hen doen om een aantal van jouw taken over te dragen, zodra dat nodig mocht zijn. 

 

Wat kun je verder doen? 

Ga op zoek naar manieren hoe je zelf werkstress kunt verminderen en een burn-out kunt voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld je leefstijl-gewoonten aanpassen op een manier die bij jou past en ook haalbaar is. Nog beter is het om in overleg met een deskundige coach te kijken hoe jij het beste resultaat kunt bereiken. Vanzelfsprekend is dat een plan op maat, wat goed bij jou en jouw situatie past. 

 

Met een deskundige coach sta je er niet alleen voor! Zij zorgen samen met jou dat jij weer in je kracht komt!