Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Wachten op een Usher syndroom behandeling

Het leven van mensen met het syndroom van Usher is veel moeilijker dan de “gewone” mens. Leuke dingen doen in vrije tijd is al iets dat moeizaam verloopt, omdat er haast niets te doen is voor doofblinde mensen. Toch zul je je verbazen over wat er allemaal mogelijk is, zo zijn er een aantal activiteiten die mensen met het syndroom van Usher ontzettend leuk vinden. Vanzelfsprekend moeten ze wel begeleid worden.

 

Rustgevende massages

Prikkel alle zintuigen met een heerlijk ontspannende massage. Even helemaal tot rust komen is wat centraal staat, het kan namelijk best stressvol zijn niet te kunnen zien of horen. Gedurende een massage is ook echt iedereen stil en wordt er alleen maar genoten van het moment. Hoe fijn is dat?

 

Spring het water in

Lekker het water in hoeft niet meteen het diepe in te betekenen. Ga het water in waar je nog kunt staan of zelfs kunt zitten. Het water kan heerlijk warm of juist verfrissend koud aanvoelen. Na een dag zwemmen hoort natuurlijk wel een portie friet om de smaakpapillen weer te stimuleren.

 

Wandelen zonder schoenen

Als je bepaalde zintuigen niet kunt gebruiken, werken andere zintuigen daardoor juist beter. Zo kun je als je doof of blind bent wel beter materialen voelen aan de huid. Onderaan de voet komen veel zenuweinden bij elkaar, door het bewandelen van een blotevoeten pad kunnen deze mensen onbekende grond voelen, wat een hele ervaring is. Kies ervoor op een warme zomerdag te gaan om de warmte te voelen, of maak een wandeling door de regen waardoor de grond modder wordt. Super leuk!

 

Op een usher syndroom behandeling wachten

Wachten op een usher syndroom behandeling duur vaak heel lang. Leuke dingen doen in de tussentijd zorgt er wel voor dat de tijd een stuk sneller voorbij gaat tijdens het wachten op een usher syndroom behandeling.

https://ushersyndroom.nl/genetische-therapie-voor-usher-syndroom-toekomstmuziek-of/