Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Waarom is een BHV-herhaling nodig?

Wanneer je een BHV-basis cursus voldoende afrondt, krijg je een BHV-certificaat en een draagpas waarmee aangetoond kan worden dat jij erkend BHV’er bent. Deze pas is één jaar geldig. In de wet staat geschreven dat je verplicht bent om jaarlijks een BHV-herhalingscursus te volgen om erkend BHV’er te blijven en om dus de geldigheid van de BHV-draagpas te verlengen. Daarnaast veranderen de regels op het gebied van bedrijfshulpverlening nog wel eens. Het is dan wel zo handig dat jij als BHV’er hiervan op de hoogte wordt gesteld.

Waarom BHV-herhaling

Calamiteiten als een hartstilstand of een kneuzing in jouw directe omgeving, zijn niet elke dag aan de orde. Daardoor kan het voorkomen dat de kennis en vaardigheden die je in de BHV-basis cursus hebt geleerd, langzaam maar zeker verdwijnen. Daarom wordt geadviseerd en verplicht om een herhalingscursus te volgen als u BHV’er wilt blijven. De BHV-herhalingscursus is ervoor om de kennis en vaardigheden van de cursist op te frissen.

Inhoud BHV-herhaling

Tijdens deze cursus wordt dus de kennis en vaardigheden van de cursist opgefrist. De cursus lijkt erg op de basiscursus. Exact dezelfde onderwerpen worden behandeld maar dit keer allemaal iets beknopter. Deze onderwerpen worden net als bij een BHV-basis cursus ook geoefend tijdens verschillende praktijkoefeningen. Een herhalingscursus duur dan ook maar 1 dag in plaats van 2 dagen.

Nieuwe regels en adviezen

Het kan zijn dat in dat jaar waarin je geen cursus hebt gevolgd een aantal dingen zijn veranderd. Zo kunnen bijvoorbeeld regels en wetten ook op het gebied van bedrijfshulpverlening veranderen. Cursushouders zijn te allen tijde op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied bedrijfshulpverlening en kunnen hier gelijk hun adviezen, trainingen en oefeningen op aanpassen.

Soorten herhalingscursussen

Er worden verschillende soorten herhalingscursussen aangeboden. De twee bekendste zijn de BHV-herhaling en de EHBO-herhaling. Beide zijn zij ervoor op de kennis en de vaardigheden van de cursist op te frissen en vaak om een certificaat te verlengen. Tijdens de BHV-herhalingscursus is er ook een deel waar het EHBO-gedeelte aanbod komt. Maar er zijn mensen die kiezen voor enkel een EHBO-cursus omdat het brand & ontruiming voor diegene niet aan de orde is.