Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Mondwater op basis van actieve zuurstof

Ook met mondwater kun je schadelijke bacteriën aanpakken. Het zijn juist deze bacteriën die voor een slechte adem en tongbeslag zorgen, of voor een droge mond met een vieze smaak. Als je het probleem goed wilt aanpakken doe je dit bij de bron en maskeer je het niet alleen maar. Het mondwater van Oravall werkt op basis van actieve zuurstof. Hiermee hydrateer je de mond extra goed waardoor de leefomgeving voor bacteriën niet prettig meer is. Zij gedijen namelijk het beste in een droge mond.  

 

Kies voor mondwater zonder toegevoegde hulpstoffen 

Het mondwater van Oravall is veilig in het gebruik en je kunt het zonder problemen gebruiken om mee te spoelen. Mocht je er wat van doorslikken dan is dat geen ramp, want er zijn geen schadelijke hulpstoffen aan toegevoegd die mogelijk nare bijwerkingen kunnen hebben. Aan veel mondwaters wordt bijvoorbeeld alcohol toegevoegd omdat dit een ontsmettende werking heeft. Het nadeel hiervan is echter dat alcohol de mond ook kan uitdrogen. Niet erg handig natuurlijk als je doel is je mond juist beter te hydrateren.  Lees hier meer over een droge mond: https://www.vraagdetandarts.nl/droge-mond/

 

Zorg voor een vochtige mond 

Ben je regelmatig verkouden of heb je een allergie die op bepaalde tijden in het jaar extra opspeelt? Dan is de kans groot dat je op die momenten extra neusslijm aanmaakt. Op zich is dat niet eens zo heel erg maar vooral vervelend maar het kan er wel voor zorgen dat je speeksel ook minder goed werkt. Als dit het geval is, dan bestrijd je zelf minder goed de schadelijke bacteriën in je mond en op de tong en kan er witte aanslag ontstaan. De bacteriën houden niet van een vochtige omgeving maar als je mond en tong droger zijn dan anders dan gedijen ze natuurlijk wel goed.  Last van aften? Aften behandeling tips lees je hier.

 

Gebruik TonsilFresh neusdruppels 

Om dit probleem bij de bron aan te pakken dien je ervoor te zorgen dat je minder neusslijm aanmaakt. Met de TonsilFresh Nasal Sinus Drops heb je een goed middel in huis om dit tegen te gaan. De neusdruppels ontmantelen de bacteriën die in het slijm zitten zodat ze geen kans krijgen zich af te zetten. Op die manier krijg je ook direct een frissere adem en minder last van het teveel aan slijm. De neusdruppels zijn veilig in het gebruik en werken niet verslavend. Je mag ze dus zo vaak gebruiken als je zelf wilt. Druppel per neusgat één tot twee druppels per behandeling en laat ze even inwerken. Verwijder eventuele resten van de druppels door goed je neus te snuiten en je zult snel van je mondklachten af raken.