Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Hoe verwijder ik pigmentvlekken in mijn gezicht?

Wat zijn pigmentvlekken en hoe ontstaan deze?

Wanneer je last hebt van donkere vlekjes in het gezicht, nek of hals dan ligt de oorzaak vaak bij de zon. Iedereen wordt dagelijks blootgesteld aan zonlicht, en tegelijkertijd ook aan schadelijke straling van zonlicht. Over het algemeen is dit niet erg en kan je huid hier heel goed tegen. Toch kunnen er op latere leeftijd pigmentvlekken ontstaan. Dit zijn ophopingen van pigment dat meestal veroorzaakt wordt door een verstoring van de huid. Deze verstoring wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door stralingen van de zon. In de meeste gevallen zijn pigmentvlekjes niet schadelijk, mocht de vlek van kleur of grootte veranderen, dan is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Hoe verwijder ik pigmentvlekken in mijn gezicht?

Het verwijderen van pigmentvlekken kan op vele manieren. De bekendste en beste methode is toch wel de behandeling aan de hand van een geschikte crème of lotion. De huid in het gezicht is veelal dunner dan de rest van je lichaam en vaak heel makkelijk te behandelen met een crème. Veelal duurt het zo’n 6-8 weken voordat de vlekjes weg zijn, maar het resultaat mag er zeker wezen. Een goede creme dat zich specifiek op deze huidproblemen richt is Skinlight crème.

Wat doet Skinlight precies en werkt het echt?

Skinlight zorgt ervoor dat donker pigment lichter wordt. Je gebruikt het product twee keer per dag gedurende 4-7 weken, of wanneer je het resultaat behaalt hebt. Je smeert het product alleen op de donkere vlekjes, verder nergens. Of het product echt werkt, zolang je het goed gebruikt werkt het inderdaad echt. De pigmentvlekken worden inderdaad lichter en lichter totdat je huid weer helemaal egaal is. Dan stop je ermee en gebruik je het product alleen nog als onderhoudskuur.