Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Duurzame uitvaart regelen? Tips en advies!

Het is misschien niet het eerste waaraan je denkt. Maar een duurzame uitvaart is helemaal van deze tijd. Er zijn uitstekende mogelijkheden en mooie duurzame alternatieven waar je voor kunt kiezen. Je kunt denken aan de kleding van de overledene tot aan materialen voor de kist en bloemen. Als het om een duurzame uitvaart gaat is er veel te regelen. De beste tips en adviezen lees je hieronder.

Kies voor een duurzaam rouwboeket

Een duurzaam rouwboeket kan vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Je kan voor kunstbloemen kiezen. Welke na de uitvaart op het graf geplaatst kunnen worden. Dat is een keuze die steeds meer mensen maken. Maar je kunt ook aan echte bloemen denken die na de uitvaart op een centrale plaats worden neergelegd. 

 

Een rouwboeket is voor nabestaanden doorgaans heel belangrijk. Je zorgt voor een laatste eer aan de overledene en kunt er ook nog namen bij plaatsen. Juist omdat een boeket zo belangrijk is kun je hierin mooie keuzes maken. Waarbij echte bloemen vrijwel altijd de voorkeur hebben als het om een rouwboeket gaat.

Duurzame materialen gebruiken

Bij een uitvaart heb je doorgaans te maken met een mooie kist. Ook hierin heb je steeds vaker de keuze voor duurzame materialen. Je kunt denken aan het soort hout dat voor de kist gebruikt is als de materialen voor de afwerking. Een uitvaartonderneming kan je hierin goed informeren. 

Kleding en aankleding

Tot slot is er binnen de kleding die gedragen wordt door de overledene ook een keuze te maken. Sommige kleding zal bij een crematie lastiger verbranden of er komen bepaalde stoffen vrij wat voor meer uitstoot zal zorgen. Door hierin een bewuste keuze te maken is een duurzame uitvaart een stuk dichterbij.

Losse bloemen

Een andere keuze die steeds vaker gemaakt wordt is het neerleggen van losse bloemen in plaats van een boeket. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen manier afscheid nemen en een eigen keuze maken voor het soort bloem dat gegeven zal worden. Denk er maar eens over na welke bloem jij de laatst overledene zou geven.

 

Zoals je leest is er heel veel rondom duurzaamheid te doen. Denk er dus eens over na hoe jij dit voor je ziet. Het is goed voor de nabestaanden om duidelijk te hebben wat jij echt belangrijk vond.

 

Gerelateerde artikelen

Tips tegen een relatie zonder intimiteit en spanning (m/v)

Paranoten en Pecannoten ideaal als je wilt afvallen

Juist ademen brengt rust mee