Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

De verschillende vormen van chirurgie

Een ooglidcorrectieof een eyelid surgery – ooglift.nl komt vaker voor dan je denkt. De redenen voor deze ingreep variëren van hangende oogleden of wallen. Bij hangende oogleden, is de oorzaak de dikte van de oogleden. Als deze oogleden opzwellen,worden ze zwaarder waardoor ze gaan hangen. Het zwaarder worden van de oogleden komt door het ouder worden. Door ouderdom neemt naast de afzakkende elasticiteit in de ogen, ook het vetweefsel dat zich achter door oog bevindt uit. Daarbovenop, zwakken de wenkbrauwen af doordat huid in het voorhoofd langzamer hand verzakt. Alhoewel we het hebben over ooglidcorrectie zijn er meerdere vormen van chirurgie.

Reconstructieve chirurgie

Ten eerste bestaat er zoiets als de reconstructieve chirurgie. Deze vorm van chirurgie wordt vaak toegepast bij bijvoorbeeld huidkanker of ongevallen. Voor een perfect mogelijk resultaat wordt de operatie in teamverband gedaan. Behorend tot dit team zijn bijvoorbeeld een chirurg, maar ook een radiotherapeut of oncoloog. Voor borstkanker kan er met reconstructieve chirurgie een borstreconstructie voor een kankerpatiënt worden gemaakt.

Chirurgie bij brandwonden

Bij brandweer chirurgie is het soms nodig om een grond stuk huid van een andere plek van de huid over een verbrande huid neer te leggen.  In hoeverre dit mogelijk is ligt natuurlijk aan hoe ver de huid is verbrand. Een verbrande huid  kan namelijk aan verschillende dingen liggen zoals brandende kleding of  heet water die (perongelijk) over je heen wordt gegooid. Zelfs een chemische reactie  veroorzaakt door zwavelvuur kan een brand starten. Een chirurg is er dus om brandwond littekens zo goed mogelijk behandelen.

Esthetische Chirurgie

Ooglidcorrecties vallen  samen met bijvoorbeeld buikwandcorrectie, liposculptuur, laser- en rimpelbehandeling onder de categorie esthetische chirurgie. Het verschil tussen een buikwandcorrectie en liposculptuur is dat bij een liposculptuur alleen het overtollige vet weghaalt. Bij een buikwandcorrectie haal je zowel het overtollige vet als huid weg, Ook staan functionele verbeteringen staan bij dit soort chirurgie centraal. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen met een ooglidcorrectie die na de operatie nu veel beter kunnen zien.

Chirurgie aan de huid

Bij huidafwijkingen ben je ook bij plastische chirurgie aan het juiste adres. Deze afwijkingen kunnen van alles zijn zoals geboortevlekken,moedervlekken of bloedvatafwijkingen zoals wijnvlekken. .

 

https://ooglift.nl/eyelid-surgery/