Duurzaam Vandaag
Image default
Financieel

Tips om geld te besparen

Geld sparen kan in veel manieren, sommige effectiever dan anderen. Als je geld wilt sparen is het altijd goed dat je een plan hebt en dat je een goede strategie hebt voor het sparen. In deze blog zullen wij enkele tips geven.

Maak spaardoelen

Het sparen gaat veel makkelijker als je een goed doel hebt waar je voor moet sparen. Zet lange of korte termijn doelen voor jezelf. Deze doelen maken het makkelijker voor jou om je geld te sparen aangezien het je iets geeft om naar toe te werken,

Gebruik een spaarrekening

Een spaarrekening maakt het mogelijk om je gespaard geld in een rekening te zetten waar je niet makkelijk geld uit kunt halen. Dit maakt het moeilijker voor jezelf om dit geld uit te geven aan iets dat je niet nodig hebt.

Wees voorzichtig met schulden

Een belangrijk punt om op te letten zijn openstaande rekeningen. Probeer deze zo snel mogelijk te betalen. Als je dit niet doet kan het bedrijf waar je een openstaande rekening heeft incasseren. Dit betekent dat je eventuele incassokosten zult moeten betalen. Als je die kunt voorkomen heb je direct weer geld gespaard

Kijk naar je geld

Een belangrijke stap die je moet zetten is erachter komen hoeveel je verdien en hoeveel je uitgeeft. Maak een lijstje en houd al je uitgaven bij. Iedere uitgave die je maakt, dus iedere koffie, ieder etentje, en al je inkopen. Organiseer al je uitgaven in categorieën en kijk hoeveel je per maand kwijt raakt per categorie.

Zet een budget

Door een budget te zetten kun je per maand een harde kap op je uitgaven zetten. Zo weet je precies hoeveel je per maand kunt sparen. Kijk welke uitgave niet nodig zijn en probeer die dan te verminderen. Je dagelijkse koffie kan je net zo goed goedkoop thuis doen. In plaats van 5 pilsjes in een avond neem er maar 4. Er zijn veel plekken waar je kunt besparen en iedere klein steentje draagt meer bij dan je denkt.

https://bundel.nl/Incasseren/