Duurzaam Vandaag
Image default
Financieel

Litecoin koers, wie zit erachter?

Wat is Litecoin? En is het stabiel?
Als we het hebben over Litecoin kunnen we die zien als een alternatief naar de Bitcoin toe. Deze digitale munt wordt nu al gebruikt om betalingen te doen zonder dat daar een derde partij tussenzit. Litecoin koers maakt gebruik van de Blockchain technologie en wordt ondersteund door grote investeerders uit de financiele markt.

Hoe werkt Litecoin?
LTC (Litecoin) is gevormd als digitaal geld binnen de blockchain. Deze digitale valuta is sinds begin 2011 op de markt en is ontwikkeld door een oud medewerker van techgigant – Google. Bitcoin wordt vaak gezien als het “goude digitale munt” en Litecoin is daar een zilvere versie van. We kunnen Bitcoins goed vergelijken met Litecoins, echter is de technologie achter Litecoin beter ontwikkeld en is daarom ook veel sneller. Bovendien zijn de transactiekosten veel lager in tegenstelling tot de Bitcoin. Dit speelt volgens meerdere investeerders een groot verschil, bitcoin zou moeite hebben met het uitbreiden, de ontwikkelaars achter Bitcoin hebben vaak discussies en komen er niet uit, dat zagen we terug toen Bitcoin Cash uitkwam.

De ontwikkelaar (Charles Lee) houdt zich nog steeds bezig met het verder ontwikkelen van Litecoin en heeft voor belangrijke updates gezorgd, een goed voorbeeld daarvan is de SegWit update: deze heeft de Litecoin nog sneller weten te maken waardoor transacties in een veel kortere tijd verzonden kunnen worden. Mijn complimenten Charles 🙂

Koersverloop van de Litecoin
Begin 2017 was een litecoin nog te koop voor €15,- deze is sinds begin van dit jaar, na de enorme populariteit achter cryptovaluta enorm gestegen. Een stuk Litecoin is volgens de Litecoin koers nu gelijk aan €56,- dat is een stijging van ruim 400%! Als je voor 1500 euro Litecoins had gekocht had je 6500 euro aan litecoins. Slimme investering? You decide. We raden je toch goed onderzoek te doen voordat je geld stopt in de Litecoin of elk ander cryptomunt.

https://www.litecoinkoers.nl

Gerelateerde artikelen

Maak het verschil in de maatschappij

Hoe worden bitcoins gewonnen?

Tips om geld te besparen