Duurzaam Vandaag
Image default
Eten en drinken

Thee drinken is duurzaam drinken

Thee is de favoriete drank over de hele wereld. Mensen zijn er dol op. Thee is om te drinken en zeer duurzaam vergeleken met andere dranken. Het maakt niet uit in wat voor stemming je bent, of je nu blij of verdrietig bent, zet je wat hete thee voor jezelf. Thee is al meer dan 5000 jaar onder ons. Thee komt uit het oude China. Europeanen reisden door de landen en zo werd de thee bekend bij zowel de Europeanen als de rest van de wereld. Het verspreidde zich van Midden-Oost-Aziatische landen naar het westen zoals Europa en Groot-Brittannië. In veel Aziatische landen introduceerden de Engelsen thee. Laten we eens inzoomen in wat thee is en hoe je de perfecte thee zet waarbij duurzaamheid voorop staat.

De ontwikkeling van de duurzame drank thee

De theemarkt is exponentieel gegroeid. Alledaagse thee wordt door bijna iedereen over de hele wereld gedronken. Thee is een begroeting staal. De bereiding van de thee verschilt van land tot land. Iedereen houdt van thee op zijn eigen manier. Het draait allemaal om de smaak en voorkeuren van de mensen.

Sommigen houden van een beetje sterk, terwijl anderen, zoals de gemiddelde Aziaat, het liever een beetje zoet houdt. In de afgelopen decennia heeft thee verschillende vormen aangenomen, nu kun je zwarte thee, gember thee, groene thee, kruidenthee etc. drinken. Veel variaties zijn door de mensen verzonnen omdat ze deze thee lekker vonden. Meestal wordt in Aziatische landen thee gebrouwen in melk. Aan de andere kant mengen de overige delen van de wereld het met water.

Je kunt het op beide manieren maken en toch zal de thee aan je verwachtingen voldoen.

Het duurzame hoofdingrediënt van iedere thee

Terwijl we het hebben over de thee en de bereiding ervan, wordt de thee ook met water gemaakt. Het water dat je gebruikt, moet zuiver zijn en vrij van ziektekiemen of bacteriën. 

Gezondheid is nu ook een van de grootste zorgen. Het water dat we gebruiken om de thee te zetten moet zeer hygiënisch zijn en lekker smaken. We raden aan om een waterfilter voor thuis te gebruiken of op kantoor. Waterfilters zijn zeer duurzaam en het zal ook een stap zijn naar een lekkerder kop thee. Waterfilters zijn herbruikbaar en recyclebaar. Het is biologisch afbreekbaar. Waterfilters zuiveren het water net zoals een zeef de thee doet en je krijgt het goede deel van de drank waar je van geniet. Waterfilters helpen je ook om lang fit en gezond te blijven. Wat je iedere dag drinkt, is van belang. De thee die in water wordt gezet, moet schoon zijn en waterfilters helpen ons dit doel te bereiken. Waterfilters moeten worden vervangen na een bepaalde tijd, zodat je ze wederom kunt gebruiken. Het is een klein ding dat een groot verschil kan maken. Ook kun je, in plaats van meer dan 1 waterfilter thuis aan te schaffen, ook een waterfilter kan aanschaffen. Deze zijn kostenbesparend en passen precies in jouw budget.

Zorg ervoor dat je je thee zet met water met de juiste mineralen en vrij van onzuiverheden. Geniet van je thee en gebruik hiervoor waterfilters. Gezondheid moet altijd prioriteit nummer één zijn.

https://www.duurzaamvandaag.nl/thee-drinken-is-duurzaam-drinken/