Duurzaam Vandaag
Image default
Eten en drinken

De intense aroma’s van exclusieve koffiebonen

Als een echte koffieliefhebber stopt je zoektocht naar nieuwe smaken nooit. Wist je trouwens dat koffie meer aroma’s bevat dan wijn? Dat zal je des te meer merken als je koffie maakt van exclusieve koffiebonen en nog meer als het gaat om een specialty coffee. Om de aroma’s nog beter te ervaren, hebben we nog een handige tip voor je. Drink een glas water voordat je een slok koffie neemt. Het water zal je smaakpapillen reinigen en op die manier zal je dus alle aroma’s veel intenser ervaren. Lees verder en ontdek waarom je een koffiespecialist om hulp zou vragen bij je keuze van exclusieve koffiebonen.

Specialty coffee staat garant voor een heerlijke smaak

Een specialty coffee is een aanduiding die door de Specialty Coffee Association enkel wordt gegeven aan koffie van de beste kwaliteit. Smaak is dan wel subjectief, toch beloven wij je dat de smaak van exclusieve koffiebonen ontegensprekelijk superieur is aan die van flauwe Starbucks-koffie. Bovendien wordt het label alleen verstrekt aan koffie die een eerlijk productieproces heeft ondergaan. Met een aankoop van exclusieve koffiebonen steun je eveneens de hardwerkende koffieboeren. Vandaag de dag zien koffieboren hun winsten nog steeds bijna volledig wegstromen naar grote multinationals. Koop dus exclusieve koffiebonen met ‘specialty-coffee-label’ om te protesteren tegen de wanpraktijken in de koffie-industrie.

Laat je helpen door een specialist

Een koffiespecialist, zoals Grounded koffie uit Rotterdam in Nederland, kan zeer gericht advies geven. Op basis van andere koffie die je lekker vindt, krijg je zeer goede aanbevelingen. Op die manier kan je dus nieuwe smaken ontdekken. Daarnaast kunnen specialisten je meteen zeggen welke koffie ‘specialty coffee’ is en dus voortkomen uit eerlijke handel. Je vindt ook exclusieve koffiebonen bij een gespecialiseerd koffiehuis als Grounded koffie uit Rotterdam in Nederland. Met hun eigen microbranderij garanderen ze steeds topkwaliteit. Overweeg dus zeker om eens koffie te bestellen bij een kleinere koffiezaak, de volgende keer dat je op het punt staat om een koffie bij Starbucks te bestellen.

https://groundedcoffee.nl/?lang=nl