Duurzaam Vandaag
Image default
Eten en drinken

Bestaat de mogelijkheid om halal producten thuis te bezorgen?

Wat houdt halalvlees precies in? Wist je dat halal oorspronkelijk vanuit het jodendom en christendom komt? En weet jij waar je halalvlees moet kopen? Voor iemand in de stad is dat wellicht handig te vinden, maar wat nu als je wat verder weg woont, in bijvoorbeeld een afgelegen gebied? Gelukkig is er een hele fijne manier om halalvlees via internet te bestellen.

 

Wat is halalvlees?

De meeste mensen weten wel dat wanneer je halalvlees koopt, de dieren op een rituele manier worden geslacht, zonder verdoving. Maar weet je ook waarom dit gebeurt? Volgens de gelovige wet mag je geen dieren zomaar doden. Er moet een goede reden zijn waarom je een dier zijn leven ontneemt. Eten is daar een van. Het dier moet vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood op een respectvolle manier worden behandeld. Daarnaast moet er tijdens de slachting een zeer scherp mes worden gebruikt en moet het op een snelle manier gebeuren, zodat ze zo min mogelijk stress en pijn voelen. Tenslotte gebeurt dit ritueel slachten buiten het zicht van anderen. Deze manier van slachten werd oorspronkelijk ook in het jodendom en het christendom gebruikt en is later overgenomen door andere gelovigen.

 

Waar koop je halalvlees?

Er zijn verschillende supermarkten en toko’s die halalvlees in het assortiment hebben. Echter zijn er wel wat twijfels of de manier van slachten daadwerkelijk halal is. Ook is het de vraag of de dieren op de juiste manier zijn grootgebracht, met respect voor het dier en zonder dat het dier op enige manier lijdt. Uiteraard bestaan er wel winkels die daadwerkelijk halal aanbieden. Maar het is aan jou om uit te zoeken waar die zijn. En dan hoop je natuurlijk dat die winkel ook nog enigszins in de buurt zit. Tenslotte zijn er ook verschillende manieren van slachten en is het niet altijd gezegd dat je daar een keuze in hebt. Wat er wordt aangeboden is wat je krijgt.

 

Halal vlees via internet bestellen

Gelukkig is er ook een makkelijkere manier om aan halalvlees te komen. Er is genoeg online keuze halal producten. Denk je aan kip, dan is er heel veel meer te vinden dan bijvoorbeeld alleen een stuk kipfilet of drumsticks. Denk maar aan kipborrelhapjes, pulled chicken, kipsaté of kiprollade. En dat is nog maar een kleine greep uit het assortiment. Naast kippenvlees zijn er ook vele soorten rundvlees, kalfsvlees, geitenvlees en snacks te vinden. Ook worden er specialiteiten aangeboden. Daarnaast kun je zelfs lamsvlees halal via internet bestellen. De verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar en de algehele logistieke onderneming, van slachten tot aan het afleveren bij je voordeur, is volledig transparant. Je kunt zelf kiezen of je een kleine portie wilt kiezen of dat je samen met familie en vrienden een grote hoeveelheid afneemt. De producten worden uiterlijk binnen drie dagen na slachting aan je afgeleverd. En wist je dat halalvlees niet alleen door gelovigen wordt gekocht? Iedereen is welkom het een keer te proberen.