Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Woontrends van 2022

Is jouw interieur toe aan een make-over? Of heb je een nieuwe woning gekocht? Gebruik de zes volgende woontrends van 2022 dan als inspiratie om een hip interieur te creëren!

Back to basic

In 2022 gaan we back to basic. Rust, eenvoud en stilte zijn dé keywords die we graag terugzien in het interieur. Laat felle kleuren en overdadige accessoires achterwege en kies liever voor een interieur dat is geïnspireerd op een Scandinavische of Japanse woonstijl. Qua kleuren en materialen kiezen we graag voor natuurlijke opties.

Recycling en upcycling

Duurzaam is een trend die we ook in het interieur veel terugkomen. Creëer een duurzame woning door tweedehands meubels te kopen of oude meubels op te knappen. Met een likje verf kom je vaak al een heel eind. Ga je shoppen bij de Kringloop? Met name meubels uit de jaren 70 en jaren 90 zijn helemaal hip dit jaar.

Duurzame materialen

Ook qua materialen kiezen we graag voor duurzaam. Ga bijvoorbeeld voor bamboe, gerecycled katoen, natuursteen of schapenwol. Zowel qua accessoires als qua meubelstukken en bouwmateriaal kun je voor duurzaam gaan. Door te kiezen voor organische materialen en natuurlijke kleuren en elementen creëer je in een handomdraai een groen én hip interieur.

Visgraatvloer

Wil je jouw woning een compleet andere uitstraling geven? Of heb je een nieuwe woning gekocht bij Van der Eijken Makelaardij? Laat dan een visgraatvloer leggen. Karakter, kwaliteit en nostalgische vormen zijn helemaal hip in 2022. Durf gerust te kiezen voor een patroon die imperfect is. Dit geeft juist charme aan je woning.

Multifunctionele inrichting

Het afgelopen jaar hebben veel mensen meer thuis doorgebracht dan anders. Veel woonkamers zijn bovendien omgetoverd tot thuiskantoor. Een extra reden dus om je huis slim in te richten en te kiezen voor multifunctionele meubelstukken. Bespaar bijvoorbeeld ruimte door te kiezen voor een tafeltje met opbergruimte of een slaapbank.

Slim interieur

Gemak dient de mens. We kiezen daarom steeds vaker voor slimme apparaten zoals een slimme thermometer en lichten (en andere apparatuur) die je met je stem of een app kunt bedienen. Een slim interieur is een trend die we niet alleen in 2022, maar ook in de komende jaren absoluut terug zullen zien.