Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Werken met eten, waar je over na moet denken

Werken met eten is erg veelzijdig. Bekijk de vacatures food en ga op onderzoek uit. Als je wilt werken met eten moet je goed nadenken over welke kant je op wilt. Wil je in de keuken werken van een sterrenrestaurant of liever bij de gezellige lunchroom om de hoek? Denk na over de openingstijden van de zaak en of dat bij je leven past. Wil je echt werken in de keuken of liever als manager of teamleider? Of wil je je meer bezig houden met transport of met gezond eten? Heb je een opleiding in de richting van eten en wat heb je nodig voor de baan die je zou willen? Allemaal dingen om over na te denken. 

 

Werken met eten is heel veelzijdig

 

Als je werkt met eten heb je eigenlijk best wel veel keuze. Je kan heel veel doen met eten. Denk aan een bakker, slager, kok of diëtist. Allemaal houden ze zich met eten bezig, maar iedereen is in iets anders gespecialiseerd. Je kan werken als kok in een keuken van een sterrenrestaurant, maar ook in een normaal restaurant bij jou in het dorp. Ook kan je je bezig houden met het controleren van het eten, is het goed genoeg en mooi genoeg om geserveerd te worden in een toprestaurant? Is het eten goed genoeg om naar de supermarkt vervoert te worden?

 

Let goed op hygiëne als je met vlees werkt

 

Als je werkt met vlees moet je goed opletten met je hygiëne. Door bijvoorbeeld met rauw vlees te werken kan je ziek worden, daarvoor hoef je het niet per se te eten. Je kan de ziektes of bacteriën ook anders binnen krijgen. Was daarom altijd goed je handen en de werkplek als je met rauw vlees heb gewerkt. Maak ook gelijk de snijplank en de messen of ander keukengerei schoon. En plak wondjes op je hand en vingers af met een pleister en trek handschoenen aan. Natuurlijk moet je altijd denken aan je hygiëne als je werkt met eten!

Op ontdekkingsreis terwijl je werkt in het buitenland

 

Veel mensen dromen er van om te wonen in het buitenland. Als je permanent of voor langere tijd wilt wonen in het buitenland heb je natuurlijk ook werk nodig. Je kan een kijkje nemen bij vacatures buitenland om te kijken of er iets tussen zit wat je leuk vindt. Ga op zoek naar iets wat je leuk vindt en probeer ervoor te zorgen dat je niet fulltime werkt. Zo heb je tijd om de omgeving en het land te ontdekken. Zorg ervoor dat je eerst al werk hebt en dan pas gaat verhuizen. Ga eerst een paar weken op vakantie, dan kan je wennen aan de omgeving en start daarna in alle rust met je nieuwe baan.

 

Werken in het buitenland, wat moet je regelen?

 

Als je wilt werken in het buitenland zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Als je via je werk geen woonplek krijgt, moet je natuurlijk op zoek naar een woning. Zorg ervoor dat je al werk hebt voordat je verhuisd, soms willen bedrijven mee betalen aan de verhuizing. Ook is het dan makkelijker om een passende woonplek te vinden, aangezien je al weet waar je werkt. Het is belangrijk dat de verzekeringen die je nodig hebt geregeld zijn. Zoek dat uit voordat je gaat, zo loop je niet tegen onverwachte situaties aan. En verdiep je in de cultuur van het land, wat is daar gebruikelijk en wat juist niet.  

https://www.ceresrecruitment.nl/vacancies