Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Welke soorten grafstenen zijn er?

Een grafsteen kan gemaakt worden van verschillende materialen. Wanneer u genoodzaakt bent om een grafsteen uit te zoeken snappen we de keuze overweldigend kan zijn. Om iets meer overzicht te creëren zijn hier hieronder de bekendste grafstenen beschreven.

Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat veel nabestaanden het fijn vinden om de verschillende mogelijkheden in het echt te zien. Alleen dan kunt u de beste keuze maken voor een grafsteen.  

Granieten grafstenen

Granieten grafstenen zijn de meest gebruikte setnen voor grafstenen in Nederland. Graniet is een natuursteen dat ontstaan is bij het stollen van ondergrondse magma. Het is een erg harde steensoort waardoor het lang mooi blijft. Daarnaast is het ook nog eens krasbestendig en kan het goed tegen slecht weer. Een granieten grafsteen is 100% uniek omdat het bestaat uit verschillende soorten mineralen. Graniet komt in veel verschillende kleuren voor en wordt over de hele wereld ingewonnen.

Basalt grafstenen

Dit is net als graniet natuursteen. Basalt is ontstaan door het stollen van lava. Het wordt ook wel een uitvloeiingsgesteente genoemd omdat basalt aan de oppervlakte is ontstaan. Door de snelle afkoeling aan de oppervlakte komen er geen grote kristallen voor in basalt steen. Een grafsteen van basalt bestaat vaak uit verschillende elementen. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn omdat een grafsteen altijd op maat gemaakt. Een grafsteen is om deze reden altijd uniek. De natuurlijke uitstraling van basalt brengt veel mensen rust.

Een grafsteen van marmer

Marmer is in veel kleuren te verkrijgen. Het is een duurzame steen dat zeer stijlvol kan zijn op een graf. Het is een hard soort steen dat jaren mee kan gaan. Een grafsteen van marmer kan eenvoudig persoonlijk gemaakt worden omdat het uit veel verschillende kleuren kan bestaan. Een marmeren grafsteen heeft meer onderhoud nodig dan een ander steensoort omdat een harde steensoort betreft. Dit soort stenen nemen makkelijk vocht op.

Een combinatie van verschillende materialen

Het is ook mogelijk om meerdere materialen te gebruiken voor een grafsteen. Naast natuursteen wordt ook gebruik gemaakt van lood, versteend hout, glas of roestvrijstaal. Als u een mix van materialen wenst, wordt er gezamenlijk gekeken naar de mogelijkheden. De steen dient in alle gevallen bestand te zijn tegen verschillende type weeromstandigheden.

De vorm van een grafsteen

De grafsteen kan in iedere vorm ontworpen die u wenst. Gezamenlijk bekijken we naar de mogelijkheden en komen we tot een passende vorm. Standaard grafstenen zijn in veel gevallen verticaal. Wij kunnen u de beste oplossing bieden in deze moeilijke tijd.

Bent u op zoek naar een grafsteen of grafmonument in Den Haag en omgeving? Neem dan gerust contact met ons op. 

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/