Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Water opslaan in een watertank? Een duurzame manier.

Alle watertanks hebben een niet-permeabele laag nodig, daarom kan een dikkere laag in de watertank worden gevraagd om uit de buurt van kwel en diepe percolatie te blijven. Zoals je misschien ziet, betonnen tanks een positief deel, in die zin dat ze minder duur zijn. Aan de andere kant zijn betonnen tanks duurzaam en kunnen ze lange tijd worden gebruikt voor wateropslag.

Ze houden het water koeler dan de meeste andere watertank (zeker als deze onder de grond wordt geplaatst), waardoor de kans op bacteriegroei wordt verkleind. Transparante watertanks worden in het wit aangeboden. Modulaire watertanks worden gebouwd rekening houdend met de beschikbare opslagruimte en de hoeveelheid water die moet worden bespaard. In dat geval wilt u een niet-drinkbaar waterreservoir. 

Watertank boven of onder de grond plaatsen?

Als u uw watertank vult vanuit een bron die al gechloreerd is, hoeft u het concentraat niet mee te nemen. Wanneer het te maken heeft met fiberglas watertanks, zullen we nauw met u samenwerken tijdens elke stap van de procedure om te garanderen dat u precies krijgt wat u nodig hebt. Het is verstandig om de tank gedurende vele weken te laten bezinken voordat het vaste sanitair wordt aangesloten. Watertanks kunnen mogelijk boven of onder de grond worden geplaatst en zijn bijzonder praktisch voor het oogsten van regenwater.

Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties. Ze worden gebruikt in een breed scala van instellingen en voor een assortiment van doeleinden over de hele wereld. Watertanks en leidingen moeten worden schoongemaakt en doorgespoeld om eventuele resterende verontreiniging te verwijderen.

Ben je opzoek naar een watertank en heb je hier advies voor nodig? We raden je dan zeker aan om advies op te vragen bij een bedrijf als tankgigant.nl – zij maken watertanks op maat zodat je een watertank hebt die precies voldoet aan je wensen en eisen. Het aanvragen van een offerte is gratis. Je kunt de website hier bezoeken.