Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Wanneer moet je elektra renoveren

 

Over de jaren heen is er veel geïnnoveerd op het gebied van elektra, dat is maar goed ook. Er wordt namelijk steeds meer elektra gebruikt, als je vroeger en nu vergelijkt op elektragebruik is het echt een wereld van verschil. Tegenwoordig is het leven niet meer voor te stellen zonder elektra, we zijn er ook erg afhankelijk van geworden. Het is dus belangrijk dat de elektra binnen een woning goed is, wanneer de elektra namelijk niet goed is bestaat er een grote kans op problemen met de elektra. 

Verouderd

Het is op een aantal manieren te herkennen of de elektra is verouderd, dit is bijvoorbeeld te zien aan de elektradraden. De elektradraden kunnen namelijk maar 40 jaar meegaan, na deze 40 jaar moeten ze dus wel vervangen worden. Vroeger werden draden gebruikt die waren gemaakt van aluminium, dit heel gevaarlijk. Aluminium kan namelijk na een tijdje brand veroorzaken, wanneer je dus aluminium draden hebt wordt aangeraden deze draden zo snel mogelijk te vervangen.

Repareren

Wanneer elektrische installaties niet meer goed werken of kapot zijn kunnen ze worden gerepareerd, dit is vooral handig voor kleine problemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zwakke elektra of een groep die steeds doorslaat. Wanneer dit soort dingen gebeuren wordt de kans op kortsluiting of stroomstoring groter, dit kan uiteindelijk leiden tot gevaarlijke situaties. 

Elektra vernieuwen

Wanneer de elektra wordt vernieuwd is het ook nodig om alle stopcontacten te vervangen. Het kan hierbij ook nodig zijn om groepen toe te voegen in de groepenkast, hierdoor kun je meerdere apparaten tegelijk aanzetten. Wanneer er niet genoeg groepen zijn bestaat er een kans dat de groepen omslaan wanneer er te veel apparaten aanstaan. Bij het toevoegen van groepen kan het zo zijn dat er ook een aardlekschakelaar moet worden toegevoegd, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar zitten.