Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Voordelen elektrisch rijden

Wanneer je praat over elektrisch rijden zijn de meningen vaak verdeeld. Het lijkt vaak alsof je alleen maar voor of tegen kunt zijn, terwijl dit onderwerp helemaal niet zo zwart-wit is. In deze blog lees je meer over de voordelen van elektrisch rijden.

Wat is een elektrische auto precies?

In een elektrische auto is de benzine- of dieselmotor vervangen voor één of meerdere elektromotoren. De elektriciteit waarop de auto rijdt komt uit een groot batterijpakket. Dit grote batterijpakket kun je aan een laadpaal weer opladen. Ook zijn er auto’s met een brandstofmotor en een elektromotor. Dit soort auto’s noem je hybrides. Maar als we het hebben over een elektrische auto, dan bedoelen we een auto die volledig elektrisch is en zijn energie uit een accu haalt.

 

De uitspraak: ‘Een elektrische auto komt toch helemaal niet ver?’ 

Het is een feit dat veel elektrische auto’s op een volle accu minder ver kunnen rijden dan de gemiddelde auto op een volle tank brandstof. Tegenwoordig maakt de techniek grote sprongen. De meeste nieuwe elektrische auto’s komen inmiddels zo ver op één lading dat een groot deel van de Nederlanders voor dagelijks gebruik elektrisch zou kunnen rijden. Momenteel is er een ruime keus aan elektrische auto’s en het ziet ernaar uit dat daar in de toekomst nog veel meer modellen bij zullen komen. Check hier de elektrische auto’s die je kunt leasen! 

Afbeelding met tekst, auto, lucht, parkeren

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Duurt een elektrische auto opladen lang?

Wanneer je het opladen van je auto gaat vergelijken met tanken heeft het opladen van de auto een aardige tijd nodig. Wanneer je jouw auto thuis aan een laadpaal zet kan dat zomaar zes tot tien uur duren. Het opladen aan een laadpaal langs de snelweg duurt zo’n twintig tot veertig minuten. Toch zou het zo kunnen zijn dat je met een elektrische auto minder vaak langs de weg staat te laden dan wanneer je met een benzine auto moet tanken. 

 

Is elektrisch rijden niet heel duur?

De elektrische auto’s die momenteel leverbaar zijn, zijn fors duurder dan vergelijkbare bezine- of dieselauto’s. Dit komt vooral door het dure accupakket. Wel is een elektrische auto een stuk goedkoper in gebruik. Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel, je betaalt geen wegenbelasting en ook aan het onderhouden van je auto ben je minder geld kwijt.