Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Versier je prachtige steigerhouten kerstboom op jouw manier

Kerstmis staat in het teken van vreugde, licht en festiviteiten. Om je huis hiermee te doordrenken, mag je als een van de meest symbolische en mooie sierelementen de kerstboom van hout niet missen. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten houten kerstbomen om uit te kiezen, zoals een steigerhouten kerstboom.

 

Een grote verscheidenheid aan kerstbomen

Bij houtenkerstboom.com hebben we een uitgebreide catalogus van kerstbomen. Je vindt bij ons precies dat exemplaar dat het beste past bij de stijl en behoeften van jou of je gezin. Een greep uit de soorten die er zijn en hun belangrijkste kenmerken:

 

1. Traditionele bomen

Klassiek raakt nooit uit de mode. De traditionele kerstboom van groene bladeren en bij voorkeur met dichte bladtakken die we allemaal kennen, is een symbool van Kerstmis. Deze boom is perfect om je huis aan te kleden als je rekening moet houden met een meer klassieke en huiselijke inrichting.

 

2. Bomen met sneeuweffect

Als je een winters tintje wilt toevoegen, zijn bomen met een sneeuweffect de beste optie. Ze zijn heel goed te combineren met alle soorten accessoires en geven je woonkamer een moderner tintje.

 

3. Slanke bomen

Slanke kerstbomen zijn ontworpen voor krappe ruimtes. Als je in een klein huis woont of niet genoeg ruimte hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je de feestdagen zonder boom zal doorbrengen. Een slanke kerstboom ziet er geweldig uit met ornamenten in kleuren zoals wit, rood of goud voor een ‚Äč‚Äčklassiek tintje, hoewel je ook kunt kiezen voor levendigere of metallic kleuren voor een moderner effect.

 

4. Verlichte bomen

Een meer innovatieve optie, maar net zo decoratief zijn de bomen verlicht met LED-verlichting. Ze zijn perfect voor het decoreren van de hoeken van je huis met Kerstmis en geven een origineel en gezellig tintje aan zowel interieurs als terrassen, patio’s of ingangen.

 

5. Milieuvriendelijke bomen

Wie hart heeft voor het milieu, kiest gemakkelijk voor een steigerhouten kerstboom, simpelweg vanwege het feit dat het hout een eerder doel heeft gediend en nu opnieuw kan worden gebruikt.

 

Eindeloos veel ideeën om je kerstboom te versieren

Er zijn eindeloos veel ideeën om je steigerhouten kerstboom te versieren en hem te maken tot het middelpunt van de aandacht in je huis. Steigerhout is tegenwoordig een populair materiaal voor niet alleen kerstbomen, maar ook voor meubels en interieurs. Omdat planken van steigerhout vaak door bouwbedrijven moeten worden vervangen, kunnen ze een tweede leven krijgen als materiaal voor houtbewerking en worden ze onder meer verwerkt tot kerstbomen. Een steigerhouten kerstboom is daarom niet alleen mooi, maar ook duurzaam en lief voor het milieu. Als je je steigerhouten kerstboom eenmaal hebt uitgezocht en al helemaal hebt opgetuigd, dan zal je er dan ook dubbel en dwars van genieten!

 

Versier je steigerhouten kerstboom met stijl

Er is voor elk wat wils. Voor degenen die de boom graag een prominente plaats geven, maar ook voor mensen die de kerstboom vooral als basis willen gebruiken om alle figuurtjes aan op te hangen omdat ze verliefd zijn op details en ornamenten. Ben je iemand die een kerstboom aanschaft om hem het hele jaar in je tuin te hebben en deel uit te laten maken van je gezin, dan zijn er daarvoor ook geschikte ornamenten en verlichting. Of misschien wil je met je steigerhouten boom het liefst de sfeer van de traditionele boom wel nabootsen, maar hem ook verder uitbouwen op basis van verschillende externe elementen. Wat jouw keuze ook is, met een beetje fantasie, toewijding en enthousiasme kan jouw boom er zeker uitzien zoals de prachtige exemplaren die je in tijdschriften tegenkomt!

 

De kerstboom: ideaal voor vele prachtige verhalen

Kerstmis zit vol met kostbare verhalen en legendes die je als gezin kunt vertellen en beluisteren. Als je bereid bent een beetje verder te graven, zal je merken dat je je met het hele gezin en zelfs de familie kunt vermaken door samen de betekenis van kerstsymbolen te ontdekken. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de kerstboom. Een van de meest voorkomende is dat het afkomstig is van de Kelten van Midden-Europa. Ze gebruikten veel symbolen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Zo stelden bomen vroeger verschillende goden voor en een van hen was Frey, de god van de vruchtbaarheid en de zon. In de Noorse mythologie vinden we de Yggdrasil-boom, een groenblijvende es die ook bekend staat als de levensboom of de es van het universum. Wat een prachtige verhalen om bij je steigerhouten kerstboom aan elkaar te vertellen!

 

De meest traditionele kerstversiering en zijn varianten

Voelt het echt aan als Kerst wanneer je je huis nog niet in je eigen winterwonderland hebt veranderd? Het versieren van de kerstboom met de meest uiteenlopende ornamenten is ongetwijfeld een mooie traditie waar je elk jaar met het hele gezin naar uitkijkt. Naast het vinden van de kerstversiering van je dromen, kun je ook overwegen om combinaties te zoeken die goed passen bij de details van de kamer en je helpen een magische sfeer of een explosie van felle kleuren en contrasterende stijlen over te brengen. In de wereld van kerstversieringen blijven kerstlichtjes echter de koninginnen van de kerstperiode en alle andere kerstversieringen. Het feit dat er zoveel soorten kerstverlichting is kan voor velen een zegen zijn, maar je kunt mogelijk ook worden overvallen door twijfels en je afvragen welke het meest geschikt is voor je steigerhouten kerstboom. Geen nood, wij geven je in dat geval graag advies!

Ken jij het verrassende verhaal achter de traditie van de kerstboom?

Gerelateerde artikelen

Bespaar tijd en geld met duurzaam inzetbaarheid

Wat is een diamantschijf

De winkans van loterijen