Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Tips voor een duurzaam kantoor

Duurzaamheid wordt gedurende de jaren steeds belangrijker. We komen er met z’n allen achter dat we iets beter ons best moeten doen om de aarde te behouden en dat is maar goed ook. De meeste van ons zijn thuis al goed bezig met het verzamelen van afval, het sluiten van de ramen als de verwarming aan staat en ga zo maar door. Maar doen we dit ook wel als we op kantoor zijn? In dit artikel enkele handige tips voor een duurzaam kantoor.

 

  1. Kies voor milieubewuste producten

Het is heel makkelijk om gewoon te gebruiken wat er op kantoor beschikbaar is. Je kunt echter een groot verschil maken door actief te vragen naar gerecyclede papieren en duurzaam meubilair. Je kunt als je het normaal vraagt vaak wel een hoop mensen mee krijgen die samen met jouw wat beter hun best willen doen voor het milieu.

 

  1. Kies voor een waterontharder

Sommige mensen hebben er thuis al een, maar een waterontharder kan ook voor op kantoor heel handig zijn. Je zorgt er hiermee voor dat kalk zich minder snel vormt in het water en hierdoor gaan je apparaten langer mee. De vaatwasser, de koffiezetter en de waterkoker. Allemaal dingen die langer mee gaan met minder kalk. Heel duurzaam dus. Je kunt hier een waterontkalker kopen. Ook vind je er een Alpenwater Pro vergelijking met de aqua7000 om je te helpen bij je keuze. 

 

  1. Doe de lichten uit

De meeste van ons doen dit thuis keurig, maar het kan vreemd zijn om dit ook op kantoor te doen tijdens de wandeling tussen de middag. Toch kan dit iedere dag een hoop stroom besparen. Hetzelfde geldt voor kantoren die op het moment leeg zijn. Helemaal niet nodig om hier het licht aan te hebben. Leg je dit uit aan je klant dan hebben ze hier uiteraard begrip voor, je speelt jezelf als bedrijf waarschijnlijk zelfs in de picture.