Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Shampoo zonder sulfaten

Als je je haar wast, denk je dan wel eens aan wat je allemaal in je haar aan het masseren bent? Een blik op de shampoofles levert je een hele lijst onbegrijpelijke termen op. De kans is groot dat er ook Sodium Laureth Sulphate tussen staat. Dit is een belangrijk ingrediënt voor verzorgingsproducten omdat het zo goed schoonmaakt. Je haren worden echter niet altijd even blij van het gebruik van dit product. Gelukkig kan het ook anders, dankzij shampoo zonder sulfaten.

Waarom zitten er sulfaten in shampoo

Sulfaten hebben een dubbele functie in shampoo. Aan de ene kant zorgen ze dat je haar goed schoon wordt. Aan de andere kant laten ze de shampoo lekker schuimen. Sulfaten zijn een goedkope manier om deze twee doelen te bereiken. Het is alleen zo dat ze hun werk soms iets te goed doen. Ze halen te veel vetten weg waardoor je droog en dof haar kunt krijgen. Als je pech hebt, kun je er zelfs een geïrriteerde hoofdhuid van krijgen. Het is dus hoog tijd om op zoek te gaan naar een alternatief. En dat vind je op shampoobars.nl in de vorm van shampoo bars zonder sulfaten.

Shampoo zonder sulfaten

Je vraagt je misschien af of shampoo zonder sulfaten wel even goed werkt als shampoo waar deze stoffen wel in zitten. Het goede nieuws is: ja, dat doen ze. De shampoo bars die op shampoobars.nl verkocht worden, zijn allemaal fosfaatvrij en werken toch goed. Ze zullen iets minder schuimen dan andere shampoos en als je last hebt van vet haar zal het je iets meer moeite kosten om het goed schoon te krijgen. Daar staat echter een aantal voordelen tegenover:

– Je haar droogt minder uit;
– Je haar beschadigt minder snel;
– Je hoofdhuid zal minder snel geïrriteerd raken.

Bovendien zijn deze shampoo bars veel milieuvriendelijker dan gewone shampoo in plastic flessen.