Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Regel uw nalatenschap met een goed testament

Wanneer iemand overlijdt dan is het van belang dat het nalatenschap goed wordt afgehandeld. Als de overledene geen testament heeft opgesteld dan wordt hierbij gebruik gemaakt van de wettelijke vererving. 

Erfgenamen

Dit betekent dat alleen de kinderen en wettelijk vastgestelde relaties erg kunnen hebben op en erfenis. Wanneer je dus niet getrouwd bent maar wel al jarenlang in een relatie bent dan kan dit dus betekenen dat uw partner niks van uw nalatenschap ontvangt.

 

 

Voorkom misverstanden

Daarom is het slim om uw nalatenschap goed te regelen zodat er geen misverstanden ontstaan na uw overlijden. Het komt namelijk vaak voor dat er ruzies ontstaan binnen in de familie over de nalatenschap van een overledene.

Stel een testament op

U kunt dit doen door een testament op te stellen. Door een goed testament opstellen zorgt hij ervoor dat uw nalatenschap goed wordt geregeld. Dit geeft een stuk duidelijkheid voor alle betrokkenen en kan veel misverstanden voorkomen. Het is ook verstandig om dit testament met alle betrokkenen te bespreken zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

In het testament is het ook mogelijk om een executeur testamentair aan te wijzen. Degenen die hiertoe wordt aangewezen is zelfstandig bevoegd om de nalatenschap af te handelen.

Dit kan in sommige scenario’s een mogelijkheid zijn. Wanneer je namelijk iemand echt vertrouwd om uw nalatenschap zou goed mogelijk te regelen. Dan kunt u dus deze bevoegdheid kan deze persoon geven zodat u zeker weet dat na uw overlijden alles goed komt.

http://www.nalatenschap.trade/